Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem malatya zirve yayınevi katliamı zirve yayınevi davası

        Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 38. duruşması yapıldı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme başkanı, kendilerinin talebi üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gönderilen ''İnternet Andıcı'' ve ''İrtica İle Mücadele Eylem Planı'' davaları dosyalarının DVD ortamında mahkemeye ulaştığını ve dosyaya eklendiğini belirtti.

        Mahkemeden söz alan tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aral, kendisi hakkındaki hiçbir iddianın ispatlanamadığını ileri sürerek, beraatını talep etti. Aral, ''Emekli Orgeneral Aytaç Yalman ile ilgili İstanbul'da açılan bir davada, mahkeme 'ispatlanamayan iddialar iftiradır' şeklinde karar verdi. Benimle ilgili söylenen ve verilen ifadelerin de gerçekle ilgisi yoktur'' dedi.

        Tarafların taleplerini alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 18 Haziran 2012 tarihine erteledi. Mahkeme başkanı ayrıca, Ergenekon kapsamında Zirve Yayınevi soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı İsmail Aksoy'un iddianame için bir aylık bir süre istediğini kaydetti.

        "AZMETTİRİCİLER VE FAİLLER ORTAYA ÇIKACAK"

        Duruşma sonrası Malatya Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan müdahil avukat Erdal Doğan, yeni iddianamenin bir sonraki duruşmaya yetişeceğini umduklarını belirterek, ''Yeni iddianamede cinayeti işleyenlerin azmettiricileri ve failleri ortaya çıkacak. Bununla ilgili örgüt olgusu daha da netleşecek ve aynı zamanda Ergenekon'la hukuki ve fiili bağı daha da netleşmiş olacak. Bu yönde bizim daha çok beyan veya dilekçelerle sunduğumuz hususların, iddianame olarak daha net şekilde ortaya çıkacağını umuyoruz. Bir sonraki celsede iddianamenin hazır olacağını bekliyoruz'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ