Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Devrimci Karargah"ta yeni iddianame

        Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan tarafından hazırlanan 37 sayfalık iddianamede, 16 sanığın, Devrimci Karargah terör örgütünün yurt dışında bulunan sorumlu düzeydeki mensuplarına bağlı olarak yurt içinde terör örgütünün amaç ve stratejsi doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, oluşturulan komite aracılığıyla örgüt adına bombalı eylem gerçekleştirme hazırlığında oldukları, patlayıcı madde bulundurdukları ve bombalı eylem gerçekleştirmek için gerekli eğitimi almak üzere Irak'taki PKK/KCK terör örgütü kamplarında eğitim aldıktan sonra İstanbul'a döndükleri öne sürüldü.

        Yapılan soruşturma sonucunda üzerlerine atılı ''Devrimci Karargah terör örgütü üyeliği'' suçunu işlediklerine dair dava açmaya yeterli kanıt bulunmadığının anlaşılması üzerine 4 şüpheliye ilişkin, dava açılmasına yer olmadığı yönünde karar verildiği kaydedilen iddianamede, tutuklu sanıklardan Vedat Yıldız'ın,''terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 ile 15 ve ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçundan da 1 ile 3 yıl olmak üzere toplam 8,5 ile 18 yıl, diğer 15 sanığın da ''terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek'' suçlarından 7,5 ile 15 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi.

        İddianamenin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen tarafından onaylanmasının ardından UYAP sistemi üzerinden ilk olarak özel yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ne düştüğü ve daha sonra bu mahkeme üzerinden gönderildiği ''Devrimci Karargah terör örgütü'' ana davasına bakan özel yetkili 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek, 60 sanıklı ana davayla birleştirildiği öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ