Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan'dan Haşim Kılıç'a kutlama mesajı

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Demokrasimizin güçlenmesine, ekonomik kalkınmamıza, Türkiye'nin gelecek hedeflerine güçlü bir zemin oluşturacak; insanımızın meşru taleplerini, hukukun üstünlüğünü, eşitlik ilkesini, insan hak ve hürriyetlerini en iyi biçimde karşılayacak güçlü bir anayasa yapmak, hepimiz için milli bir ödev ve sorumluluk olmalıdır'' dedi.

        Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a bir kutlama mesajı gönderdi.

        Erdoğan, mesajda şunları kaydetti:

        ''Anayasa Mahkemesi, güçler ayrılığı ilkesini benimsemiş, demokrasiye sıkı sıkıya bağlı Cumhuriyetimizin, hukuk devleti niteliğinin temel güvencelerinden biridir. Biliyor ve inanıyoruz ki adalet, mülkün temeli olduğu kadar, sosyal barışın, refah ve istikrarın, sürdürülebilir kalkınmanın da olmazsa olmaz şartıdır. Temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmadığı, adalet ve hakkaniyet duygusunun yerleşmediği bir toplumda ilerlemeden, gelişmeden söz edemeyiz. Bu bakımdan, demokrasimizin güçlenmesine, ekonomik kalkınmamıza, Türkiye'nin gelecek hedeflerine güçlü bir zemin oluşturacak; insanımızın meşru taleplerini, hukukun üstünlüğünü, eşitlik ilkesini, insan hak ve hürriyetlerini en iyi biçimde karşılayacak güçlü bir anayasa yapmak, hepimiz için milli bir ödev ve sorumluluk olmalıdır.

        Kanunların, Anayasamıza uygunluğunu denetlemekle yükümlü olan Anayasa Mahkemesi'nin hukuk sistemimizin güçlendirilmesi, daha demokratik ve daha ileri aşamalara ulaşması için yapacağı katkılara inancımız tamdır. Bu düşüncelerle, yarım asırlık deneyim ve birikime sahip olan Anayasa Mahkememizin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, değerli üyeleri ve tüm çalışanlarına başarılar diliyorum.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ