Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem astsubay pes hareketi, emekli astsubaylar derneği

        HABERTURK.COM

        Sayıları 120 bini bulan astsubaylar şimdiye kadar yapamadıklarını Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlarda yaptılar. "Bu kadarına artık pes" sloganıyla seslerini ve sıkıntılarının sosyal medyada duyuran astsubayların, Facebook sayfasında bir haftada 130 bin üyeye ulaşıldı.

        Astsubaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde ayrımcılığa maruz kaldıklarını dile getiriyor, ekonomik ve mesleki statü konularında yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasını istiyorlar. Peki talepleri neler, sosyal medyada bu başarıya nasıl ulaştılar? Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, Gün Ortası programında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.

        Keser, 1975 yılından bu yana astsubaylar hakkında hiçbir düzenleme olmadığına dikkat çekerek, TSK bünyesinde yapılan ekonomik iyileştirmelerin astsubaylara yapılmadığını belirtti. Keser ayrıca

        bir subayın emekli olurken maaşının yüzde 85'ini aldığını, muadili bir astsubayın ise emekli olunca maaşının yüzde 50'sini alabildiğini söyledi.

        Örgütlenmelerini sosyal medya üzerinden gerçekleştiren astsubaylar, twitter üzerinden @haberturk hesabı aracılığıyla Ahmet Keser'e sorularını iletti. @haberturk hesabına gelen yüzlerce soru ve görüşün ağırlıklı çoğunluğu ise astsubayların kıdem sıkıntıları ve Genelkurmay'ın bugün yaptığı açıklamayla ilgiliydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ