Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika chp, kemal kılıçdaroğlu, chp grup toplantısı

        HABERTURK.COM

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

        Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ı hedef alarak "Ben hayatımda hiç bu kadar yalancı politikacı görmedim" dedi.

        Uludere olayında ölen 34 vatandaşı hatırlatarak hükümete "Bu istihbaratı kim verdi?" sorusunu da yönelten Kılıçdaroğlu, memur sendikaları ile hükümet arasında devam eden toplu iş şözleşmesine de değindi ve Memur-Sen'e eleştiriler yöneltti: "Şimdi diyorlar ki 'sen bizi kandırdın' e günaydın. Sizi öyle bir kandırdılar ki siz yargıya bile gidemeyeceksiniz."

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde;

        "TOPLUM ÖZGÜR HABER ALAMIYOR"

        Toplum özgür haber alamıyor. Biz bunun önüne geçeceğiz. Basın özgürlüğünü ve sınırlarını Recep Tayyip Erdoğan belirleyecek. Sen de buna ses çıkarmayacaksın. Basın özgürlüğünün sınırlarını Erdoğan belirleyecekse sen bu işi bırak.

        Türkiye'nin temel sorunu siyasi ahlaktır. Basın mensubunun görevi farklıdır. Basın mensubunun kamu görevi vardır. Hiçbir demokraside böyle bir basın özgürlüğü yoktur. Recep Tayyip Erdoğan'ın anlayışıyla darbe yapanların anlayışı aynı anlayıştır.

        İl başkanıyken başkanlık sistemine karşı çıkıyor, şimdi ise savunuyor.

        BAŞBAKAN'IN SURİYE ELEŞTİRİLERİNE YANIT

        Suriye konusunda CHP'nin politikasını anlayamamış. Sen zaten anlayamazsın, çünkü düşünmen lazım. Sen kendini egemen güçlerin politikalarına endekslemişsen sen bizim politikalarımızı anlayamazsın. Ruhunda Kuvayi Milliye olmayan bizi hayatta anlayamaz. Bağımsız düşünen insan ancak bizim politikalarımızı anlar.

        Ama biz sizi çok iyi anlıyoruz. Bana çıksın söylesin, hangi padişah, hangi başbakan tarihimizde batının egemen güçlerinin politikalarını Ortadoğu'da uygulamaya çalışmıştır.

        "DİLİN DEĞİL İKTİDARIN DA SÜRÇTÜ"

        Konuşmasında "tek din" dedi. Sonra hemen düzeltmenleri devreye girdi. Yetmedi kendisi açıklamalarda bulundu. Sayın Başbakan sadece dilin değil iktidarın da sürçtü senin. Hayatımda hiç bu kadar yalancı bir politikacı görmedim.

        MEMUR-SEN'E: GÜNAYDIN

        Memur - Sen referandumda 'nikah masasında bile bu kadar iştahlı evet demedik' diyordu. Ne oldu? Biz size dedik. Memura 3+3 vereceklermiş. Şimdi diyorlar ki 'sen bizi kandırdın.' Günaydın. Sizi öyle bir kandırdılar ki, siz yargıya bile gidemeyeceksiniz. Ancak üç gün kahramanlık yaparsınız.

        "ULUDERE'DE EMRİ KİM VERDİ? İSTİHBARATI KİM VERDİ?"

        S&P ekonomi notunu düşürünce ideolojik davrandı diyor, yedi ay önce ama o kurumu övüyor. Ne değişti? Diyorum ya hayatımda böyle ikiyüzlü bir politika görmedim.

        Gülyazı köyünde çoğu çocuk 34 vatandaşımız öldürüldü. Annelerini parayla susturmaya çalıştılar. Hangi anneye sorabilirsiniz “senin çocuğunun bedeli nedir?” diye. Hangi ahlak hangi vicdan kabul eder bunu.

        Kırk defa sorduk. Bu çocukların öldürülmesi emrini kim verdi. Bu emri hükümet verdi. Çünkü sınır dışı operasyon yetkisi hükümette. Parlamento bu yetkisi hükümete verdi. İkinci sorum şu, bu istihbaratı sana kim verdi? Dut yemiş bülbül gibiler. Ses yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ