Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Bu okullara girmek için şans gerekiyor

        AHT

        İlköğretim okullarına ilk kez başlayacak öğrenciler için velilerin okul arayışları da hızlandı. Hem özel hem de bazı devlet okulları ise öğrencilerini ancak “kurayla” kabul ediyor.

        Bu okullara girebilmek için “şanslı” olmak gerekiyor. Özellikle çalışan anneler çocuklarını etütlü okullara kayıt yaptırmak istiyor. Asıl yarış ise her yıl 4 bin öğrencinin başvurduğu ancak 50’sinin kabul edildiği Galatasaray İlköğretim Okulu için yapılıyor.

        KURA GELİRİ 2 MİLYON TL

        Galatasaray İlköğretim Okulu’nun tercih edilme nedeninin başında ücretsiz olması ve sağladığı avantajlar geliyor. Çünkü ilköğretimi biteren öğrenciler Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci kabul eden okulu Galatasaray Lisesi’ne ve oradan da Galatasaray Üniversitesi’ne kontenjan dahilinde geçiyor. Okul, başvurular kabul ettiği 50 öğrencinin üzerine çıkınca noter huzurunda çekiliş yapıyor. Galatasaray İlköğretim Okulu’nun kurasına katılmak için 500 TL ödenmesi gerekiyor ve kurayı kazanamayanlara yatırdıkları bu para iade edilmiyor. Geçen yıl 4 bini aşkın velinin katıldığı kuradan 2 milyon TL gelir elde edilmişti. Vakıf yönetimi önkayıtta alınan bu ücretlerin Galatasaray Üniversitesi öğrencilerine burs yardımı olarak kullanıldığını vurguluyor. Ön kayıt tarihleri 8-15 Haziran tarihleri arasında olan okulun kura çekilişi 17 Haziran’da yapılacak.

        YARIŞ ETÜTLÜ OKULLARA

        8’i Anadolu yakasında 19 etütlü ve beslenmeli okulun başvuru ücreti 100 TL. Önkayıt 15 Haziran’da bitecek, kura çekimi 20 Haziran’da. Okulların yıllık öğrenim ücreti 10 taksit 1850 TL. Özel okulların bazısı da ortalama 300 TL başvuru ücretiyle birinci sınıflarına kurayla öğrenci alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ