Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki onarım çalışması 18 Haziran'da başlıyor

        Ahmet CİRİK / AHT

        Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü ve Haliç Köprüsü'nde, 18 Haziran'dan itibaren tadilat başlayacak. Karayolları 1. Bölge Müdürü Mehmet Karaman, Fatih Köprüsü'nde 4 aşamalı olarak gerçekleştirilecek çalışmalar boyunca, iki yönde 3 şeridin trafiğe kapatılacağını belirtti. Trafikte herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için yoğunluğun en az olduğu dönemi seçtiklerini dile getiren Karaman, İstanbullulardan sabırlı olmalarını istedi. Çalışmalar 17 Eylül'e kadar sürecek. Mehmet Karaman, Boğaziçi Köprüsü'nün önümüzdeki yıl tadilata alınacağını söyledi. 2009 yılında yaşanan sel baskınlarıyla gündeme gelen Ayamama Deresi'nin ıslahı da çalışmalar kapsamına alındı.

        ÇALIŞMALAR 3 AY SÜRECEK

        Karayolları 1. Bölge Müdürü Mehmet Karaman, Ortaköy'deki Karayolları Dinlenme Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, FSM Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayama Deresi'nde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çalışmaların 18 Haziran'da başlayacağını ifade eden Karaman, 24 saat aralıksız devam edecek çalışmaların 17 Eylül 2012 tarihinde tamamlanmasını öngördüklerini belirtti.

        Mehmet Karaman, çalışmanın amacının, İstanbul ulaşımının 3 önemli noktasındaki trafiği rahatlatmak, sürüş konforu ve trafik güvenliğini artırmanın yanı sıra, köprülerin yapısal ömrünü uzatmak olduğunu aktardı. Karaman, Ayamama Deresi'nde yapılacak çalışmalarla ise muhtemel sel felaketlerinin önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

        3 ŞERİT KAPALI

        FSM Köprüsü ve Haliç Köprüsü asfaltında kış aylarında yapılan tuzlama çalışmaları sebebiyle yaşanan bozulmaları görsel bir sunum ile gösteren Karaman, yenilemenin kaçınılmaz olduğunu kaydetti ve "Fatih Köprüsü üzerinden, 1 günde çift yönlü 250 bin araç geçmektedir. Üst yapıdaki bozulmalar trafiği olumsuz olarak etkilemektedir" dedi.

        Çalışmaların trafiğin az olduğu tatil döneminde, 24 saat çalışma esasına göre yapılacağını dile getiren Mehmet Karaman, bu sürede trafiğin aksamaması için tüm önlemlerin alınacağını vurguladı. FSM Köprüsü'ndeki çalışmaların 4 aşama olarak gerçekleştirileceğini anlatan Karaman, her etapta 3 şeridin trafiğe kapatılacağını ifade etti.

        'METROBÜS ETKİLENMEYECEK'

        Haliç Köprüsü'ndeki çalışmanın 5 aşamada yapılacağını aktaran Karaman, ana köprüde çalışma devam ederken, trafiğin yan köprülerden akacağını, yan köprülerde çalışma yapılırken ise trafiğin ana köprü ve alternatif yollardan devam edeceğini belirtti. Karaman bu çalışmalardan metrobüs hattının etkilenmeyeceğini kaydetti.

        AYAMAMA İÇİN BAZI ŞERİTLER KAPATILACAK

        Ayamama Deresi'nde 2009 yılında yaşanan sel felaketini hatırlatan Karaman, burada yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Karaman, "2009'de da Basın-Express yolunda meydana gelen su taşkını ıslahat çalışmalarını gerekli kıldı. Buradaki çalışmaların biran önce yapılması gereğini duyduk. Bizden kaynaklanan bir şey olmamasına rağmen, bunu yapmayı kendimize görev addettik" diye konuştu.

        Ayamama ıslah çalışmalarının yapılacağı Mahmutbey Kavşağı'nda bazı şeritlerin trafiğe kapatılacağını aktaran Karaman, kapatılacak şeritler için servis yollarının kullanıma açılacağını dile getirdi.

        SIKINTI YAŞANABİLİR

        Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karaman, FSM Köprüsü'ndeki çalışmaların İstanbul trafiğini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki sorusunu Karaman, "Köprülerin yıpranması var. Yıllardan beri köprüler çalışıyor. Bugün köprü trafiğinde iki yönlü en fazla 120 bin araç olması gerekirken, bu gün 250 bini buldu. Üst yapıda büyük aşınmalar meydana geldi. Biz bunları tamir edip köprünün ömrünü uzatmak istiyoruz. Bu konuda halkımız bir sıkıntı yaşayabilir. Bu köprünün sürekliliği açısından önemli ve biz bunun için İstanbul trafiğinin azalmasını bekledik. Yoksa çoktan yapardık" dedi.

        'BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ SENEYE TADİLATA ALINACAK'

        Basın mensuplarının, geçtiğimiz ay Haliç Köprüsü'nün birleşme noktasında yaşanan sıkıntıyı hatırlatarak, açılmanın nedenini sorması üzerine Karaman şu cevabı verdi: "O dönemde sizlerle bu konuları paylaşamadık. Orada haklı tarafınız var. Orada teknik bir konu var. Teknik konudan mütevellit mesnette bir oynama olmuş. Yani herhangi bir köprünün hatası, fazla yüklenme ya da oturması gibi bir konu yok. Bunu ilgili köprüyü yapan İtalyan ve Japon firması sorumluları geldi. En az 15 gün içinde bu iş bitecek."

        Karaman, Boğaziçi Köprüsü'nün de önümüzdeki yıl tadilata alınacağını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ