Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İlhan Cihaner ile Saldıray Berk yarın hakim karşısında

        CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile aralarında emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de bulunduğu 14 sanık, ''terör örgütü üyeliği'' suçlamasıyla yarın Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde hakim karşısına çıkacak.

        İlhan Cihaner, Erzincan'daki faaliyetleri nedeniyle aralarında emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de bulunduğu 14 sanık ile ''Ergenekon terör örgütüne üye olma, resmi belgede sahtecililik, birden fazla kişi ile tehdit, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme'' suçlarından Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde daha önce yargılanmıştı.

        Daire, Cihaner hakkında, Hakim ve Savcılar Kanunu'na göre ''izin alınmadan'' soruşturma yapılıp dava açıldığına karar vererek, gerekli iznin alınması için dosyayı Adalet Bakanlığı'na göndermişti.

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), İrtica ile Mücadele Eylem Planı ve Ergenekon iddianamesindeki iddialara dikkati çekerek, Cihaner hakkında kovuşturma açılmasına izin vermişti.

        HSYK, Cihaner hakkında iddianame hazırlanması için Erzincan'a en yakın başsavcılık olan Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na dosyayı göndermişti.

        Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi de Cihaner'in milletvekili dokunulmazlığının terör suçu için geçerli olmadığına karar vererek dosyayı Yargıtay'a gönderdi.

        Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen iddianame, başsavcılık aracılığıyla Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ne gönderildi. Daire, Cihaner ve Berk'in de aralarında bulunduğu sanıklar hakkındaki iddianameyi kabul etti. İlhan Cihaner, aralarında emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de bulunduğu 14 kişiyle yarın Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde yargılanmaya başlayacak.

        Daire, aynı soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 3 MİT mensubu Şinasi D, Kıvılcım Ü. ve Sadri B.İ. hakkında, MİT Kanunu'ndaki değişiklik nedeniyle yargılamanın durdurulmasına karar vermişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ