Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Denizli'de okul sütüne bozuk raporu, Denizli'den 'Okul sütüne bozuk raparu' açıklaması

        Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, “Okul sütüne bozuk raporu verildiği” iddiasıyla ilgili, “Bir tek numunede bile hastalık yapıcı mikroorganizmaya ve bakteri toksinine rastlanılmadığını” bildirdi.

        Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde “Okul Sütü Programı” kapsamında okullarda dağıtılan sütle ilgili görsel ve yazılı basında çıkan haberler üzerine, vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla açıklamada bulunulmasının uygun görüldüğü ifade edildi.

        Aynes Gıda San. ve Tic. A.Ş firmasınca ihale kapsamında üretilen 23 ayrı partide yer alan 20 milyon 241 bin 64 kutu sütten 63 numunenin analiz edilmek üzere çeşitli laboratuvarlara gönderildiği belirtilen açıklamada, “Analizleri tamamlanan 50 numuneye ait sonuç uygun, 9 numunenin ise sonucu olumsuz çıkmıştır” denildi.

        Anayasanın, her vatandaşın devletin yasalar çerçevesinde uygulamış olduğu işlemlere itiraz hakkı olduğunu kanuni güvence altına aldığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        “Bu bağlamda adı geçen firma da sonucu olumsuz çıkan 9 numune için yasal itiraz hakkını kullanmıştır. Yapılan itirazlar sonucu 8 şahit numune, referans laboratuvarına gönderilmiş olup tamamının sonuçları uygun gelmiştir. Kalan bir numune için ise mevzuat gereği mikrobiyolojik numunenin şahidi olmaması nedeniyle sonuca itiraz edilememiştir. İl Müdürlüğümüz kontrolörlerince 2 Mayıs'ta bir numaralı partiden alınan numunenin, sterilite (mikrobiyolojik) yönünden uygun olmadığı Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvarı'nın 21 Mayıs 2012 tarihli raporundan anlaşılmıştır. Bunun üzerine gerekli idari tedbirler alınarak firma denetlenmiş, Bakanlığa ve adı geçen firmanın süt dağıtımı yaptığı illere gereği için bilgi verilmiştir. Ayrıca firmaya 12 Haziran 2012 tarihli ve 1773-4705 sayılı yazımızla 11 bin 875 liralık cezai müeyyide uygulanmıştır. Yukarıda izah edildiği üzere, bir tek numunede bile hastalık yapıcı mikroorganizmaya ve bakteri toksinine rastlanılmamıştır. Bu hususta vatandaşımızın telaşlanmasına gerek yoktur.”

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ