Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Şamar oğlanı olmayan bir Türkiye istiyoruz"

        Durmuş Ali KILINÇ-AHT

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 yıldır bitirilemeyen Aydın Belediye binasını hizmete açtı. Kılıdaroğlu, komşularıyla 'sıfır' sorun politikası izleyen Türkiye'nin kin ve nefret söylemleriyle tüm komşularıyla düşman haline geldiğini iddia ederek, "Bütün komşularımızla bir dost olmak zorundayız. Bunun için önce dilimizi düzeltmeliyiz. Kendi coğrafyasında gücünü herkese gösteren, şamar oğlanı olmayan, herkesin saygı duyduğu bir Türkiye istiyoruz" dedi.

        "ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, GÖKÇEK VE TOPBAŞ'A KURS VERSİN"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da 15 yıl önce temeli atılan ve şehrin ortasında yıllardır atıl vaziyette duran belediye hizmet binasının açılışını yaptı. Konuşmasına Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu överek başlayan Kılıçdaroğlu, "Borçlu devraldığı bir belediyenin kasasını dolduran belediye başkanı. Bir Aydın Belediye Başkanını düşün bir de Aydın'dan kat kat daha büyük olan Ankara ve İstanbul Belediyelerini düşünün. Borç batağındalar, bir metroyu dahi yapamadılar. Buradan İstanbul ve Ankara belediye başkanlarına sesleniyorum. Nasıl hizmet vermeyi bilmiyorsanız gelin Aydın Belediye Başkanı size 15 gün kurs versin. Paraya ihtiyacınız varsa da gelin; Aydın Belediye Başkanı size borç para bile verir" diye konuştu.

        "MİLLET BİZE ŞEHİTLER ARTSIN DİYE OY VERMEDİ"

        Terör olaylarında dün 4 şehit daha verildiğini ve son 1 aydaki şehit sayısının 23'e yükseldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Keşke hiç sorunu olmayan bir ülke oluşturabilsek. Birbirini seven, birbirini kucaklayabilen bir Türkiye'yi yaratabilsek. Herşeyi olan bu güzel ülkede neden şehitler veriliyor? 30-35 yıldır bu sorun neden çözülmez? Bu sorunun çözülmemesinin tek nedeni siyasetçiler. Niye bir araya gelip konuşamıyoruz. Neden bir arada sohbet etmiyoruz? Neden bir araya gelip de bu sorunun nasıl çözüleceğini konuşamıyoruz? Her şehit haberinin ardından ocaklarına ateş düşen herkes ?Niçin bir araya gelemiyorsunuz' diyor. Aydın'dan, bu güzel coğrafyadan sesleniyorum. Gelin bir arada oturup konuşalım. Bu derdi nasıl çözeceğimizi söyleyelim. Bu sorunu meclis çözmeyecekse kim çözecek? 30-35 yıldır Meclis'te çözülmeyen bu sorunu dışarıdan biri mi gelip çözecek? Kim Türkiye'nin dostu? Dışarıdan dost aramaya gerek yok. Biz ülkemizin sorunlarını çözeceğiz. Millet bize niye oy verdi? Şehit sayısı artsın diye mi oy verdi millet bize? Millet bize 'bu memleketin sorunlarını çözün' diye oy verdi. Milli irade nerede, TBMM'de. Anayasayı değiştirmek için bir araya geliyoruz, günlerce konuşuyoruz. Ucunda ölüm de yok ama bu işin ucunda ölüm var. Her gün şehitlerimiz geliyor. Bir araya geleceğiz ve bu sorunu çözeceğiz" şeklinde konuştu.

        "KİN VE NEFRET SÖYLEMLERİYLE DOSTLUK OLMAZ"

        Suriye tarafından düşürülen uçakta bulunan iki pilota halen ulaşılamadığına değinen Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün "Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir" ve "Dünyada barış, yurtta barış" sözlerini anımsattı. Savaşların hiçbir ülkeye bir kazanç sağlamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

        "Savaş hiçbir topluma bir şey getirmemiştir. Bütün komşularımızla bir dost olmak zorundayız. Kin ve nefret söylemleriyle dostluk olmaz. Bunun için önce dilimizi düzeltmeliyiz. ?Komşularımızla sıfır sorun politikası yürütüyoruz' dediler. Geldiğimiz nokta sıfır sorun mu? Her komşumuzla düşman olduk. Niye böyle oluyoruz biz? Irak, İran, Suriye ve Rusya ile düşmanız. Gelip bir kalkan kuruyorlar şimdi de kalkanı korumak için gelin 4 milyarlık silah alın diyorlar. Memlekette işsizlik var. Niye ben 4 milyar dolarlık silah alayım? 4 milyar dolarla fabrika kurulur, istihdam oluşturulur. Üniversiteli gençlerimiz işsiz, yüz binlerce atamayan genç var. 50-60 kişilik derslerde okuyorlar. Bunun için yapacağımız çok şey var. Bu ülkeyi bir barış denizi, bir barış adasına ulaştırmak ve kavuşturmak zorundayız. Kendi ülkemizde huzur ve barış içinde yaşamalıyız. Kendi derdimizi bıraktık başkalarının derdiyle uğraşıyoruz."

        "ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERİ KABUL ETMİYORUZ"

        Türkiye'de bazı adliyelerin kapatıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu yüzden hak arayan kişilerin kilometrelerce mesafe yapmak zorunda kalacağına işaret etti. Adliyelerin ticarethane gibi görülmesinin yanlış olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunun yanında halen özel yetkili mahkemelerin tartışıldığının altını çizerek, "Özel yetkili mahkemeleri kabul etmiyoruz. Bunlar eski sıkı yönetim mahkemeleridir. Bu mahkemeler adalet dağıtmaz. Niçin adalet dağıtmadığını herhalde hepiniz biliyorsunuz ve görüyorsunuz. Son örnek YÖK eski Başkanı Sayın Kemal Gürüz. Aranıyordu, yurt dışından geldi. Kendi geldi, teslim oldu, ifadesi alındı. ?Kaçacaksınız' deyip, içeri alındı. Yahu kaçacak adam kendi yurt dışından gelir mi? Böyle bir adalet anlayışı olabilir mi? Adalet farklı bir şeydir. Hakimin verdiği kararı kamu vicdanı, milletin vicdanı kabul etmezse; o karar adil bir karar değildir" diye konuştu.

        "ŞAMAR OĞLANI OLMAYAN BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ"

        Kavgasız ve huzur içinde yaşanan bir Türkiye istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

        "Elbette ki bağımsız bir Türkiye isteyeceğiz. Kuvayi Miliye bu topraklardan doğmadı mı? Bu topraklarda insanlar bağımsız Türkiye uğruna canlarını feda etmediler mi? Yeni bir Türkiye, Çağdaş bir Türkiye, uygar bir Türkiye, herkesin düşüncesini özgürce söyleyebildiği bir Türkiye; bunu istiyoruz. Huzur içinde yaşanan bir Türkiye istiyoruz. Borçlanan değil, birilerine tutsak olan değil, birilerine el avuç açan değil; özgüveni yüksek Türkiye istiyoruz. Kendi coğrafyasında gücünü herkese gösteren, şamar oğlanı olmayan, herkesin saygı duyduğu bir Türkiye istiyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ