Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ogün Samast'a tehdit cezası

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşması sırasında müdahil Hasrof (Orhan) Dink'i tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan Ogün Samast, 600 lira adli para cezasına çarptırıldı.

        İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin hükümlü olarak cezaevinde bulunan Ogün Samast katılmadı. Duruşmada Samast'ı avukatı Levent Yıldırım, müdahil Hasrof Dink'i de avukatı Ayşenur Demirkale temsil etti.

        Duruşmada diyecekleri sorulan Levent Yıldırım, iddia edilen sözleri duruşma sırasında kendisinin duymadığını, sesli ve görüntülü kayıt yapılan duruşmanın tutanaklarına da geçmediğini söyledi.

        Samast'ın iddianamede yer alan sözleri diğer sanıklara hitaben, duruşmaların uzun aralıklarla yapılması nedeniyle söylediğini kaydeden Yıldırım, ''Müvekkilim, ölenin ailesine karşı bu olaydan dolayı mahcup durumda olup, pişmanlığını çeşitli vesilelerle dile getirdiğinden bu aileye yönelik tehdit içeren sözler sarf etmesini gerektirecek bir durum da yoktur'' diye konuştu.

        Avukat Demirkale ise iddianamede yer alan sözlerin sanık tarafından söylendiğini ve kendilerinin de bunları duyduğunu belirterek, ''Ayrıca sanığın 5 yıl sonra tahliye edilmesi ihtimali üzerine sanık ve çevresindekiler tarafından bu tehdit gerçekleştirilmiştir. Bu nedenlerle sanığın cezalandırılmasını istiyoruz'' dedi.

        Kararını açıklayan hakim, Samast'ı ''tehdit'' suçundan TCK'nın 106. maddesi uyarınca 600 lira adli para cezasına çarptırdı.

        Adli para cezasının miktarı ve ekonomik koşullar dikkate alınarak ödeme konusunda takdiren süre verilmesine yer olmadığına karar veren hakim, ödemede taksitlendirme yapılmasına da yer olmadığına hükmetti.

        Ödenememesi halinde adli para cezasının hapse çevrilmesine karar veren hakim, sanığın dosyaya yansıyan kişilik özellikleri nedeniyle yeniden suç işlemeyeceği konusunda mahkemede olumlu kanaat oluşmadığından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da yer olmadığını kararlaştırdı.

        Hakim, 600 liralık avukatlık ücretinin de sanıktan alınarak müdahil tarafa verilmesine hükmetti.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ogün Samast'ın, özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 7 Temmuz 2009 tarihli duruşmada, müdahil durumunda olan Hasrof Dink'e başını sallayarak, ''5 yıl kaldı, görürsünüz'' deyip, tehditte bulunduğu ifade ediliyordu.

        Samast'ın, ''Hrant Dink'i tasarlayarak öldürmek'' ve ''ruhsatsız silah taşımak'' suçlarından çarptırıldığı 22 yıl 10 ay hapis cezası 21 Mart'ta Yargıtay'ca onanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ