Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Öcalan: Erdoğan isterse Kürt sorununu çözer

        Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın açıklamalarına destek veren Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da Kürt Sorunu’nun çözümü konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan’a güvendiğini açıkladı.

        Milletvekili Leyla Zana’nın Başbakan Recep Tayip Erdoğan’la görüşmesinin sorunu çözümü konusunda önemli bir adım atılmış olacağını ancak sorunun çözülemeyeceğini ifade eden Mehmet Öcalan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

        Savaşı savaşmayanların bitiremeyeceğini belirten kardeş Öcalan; “ Kesinlikle Kürt Sorununun çözümü Abdullah Öcalan’dır. Leyla Zana’nın attığı adımı küçümsemiyorum ama sonucu getiremez. Sonucu getirmenin yolu Abdullah Öcalan’dan geçer.Çünkü savaşı savaşmayanlar bitiremez.Ben şuna inanıyorum. Kürt sorununu isterse meclisin de Abdullah Öcalan’ çözer. Bugünde mecliste en güçlü parti iktidar olarak AK Parti ise o zaman AK Parti’nin lideri Erdoğan isterse Kürt sorununu çözer.”

        Sorunun çözümü konusunda beklentilerini de dile getiren kardeş Öcalan; “sorun çözülmesi için öncelikle savaş bitmelidir.Silahlar susmalıdır.Savaşta hayatını yitirenler herkesin içini sızlatmaktadır.Savaşın bitmesi için de Abdullah Öcalan muhatap alınmalıdır.”ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ