Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şehit ailesini yalnız bırakmadı

        Şefik DİNÇ-AHT

        Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, menfeze konulmuş patlayıcının askeri bir aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan askerlerden er Kadir Kayıkçı'nın cenazesi, sabah saatlerinde Kağıthane'deki baba evinin bulunduğu sokağa getirildi.

        Şehit er Kadir Kayıtçı'nın cenazesi, evin önünde ellerinde Türk bayrakları taşıyan büyük bir kalabalık tarafından tekbirler ve ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' sloganlarıyla karşılandı. Bu sırada şehit erin ağabeyi Besim Kayıkçı, tabuta sarılarak ağlarken, cenaze, daha sonra babası Recep, annesi Azime, kız kardeşi Zinnur ve ağabeyi Besim Kayıkçı ile diğer yakınları ve vatandaşların katılımıyla ''helallik'' istenmesinin ardından tekbirlerle cenaze töreninin düzenleneceği Ataköy 5. Kısım Camisi'ne doğru yola çıkarıldı.

        Terhisine iki hafta kalan Şehit er Kadir Kayıkçı'nın, Ataköy 5. Kısım Camii'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milletvekilleri Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çok sayıda asker ile vatandaş katıldı. Şehit er Kayıkçı'nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu.

        Kayıkçı'nın cenazesi top arabasında askeri bando ve oluşturulan kortej eşliğinde bir süre taşındı. Kortejde vatandaşlar, dev bir Türk bayrağı açtı. Bu sırada, cenazeye katılanlar tekbirler eşliğinde ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde slogan attı. Şehit er Kayıkçı'nın cenazesi, saygı geçişinin ardından askeri cenaze aracına konularak götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği'ne toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ