Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 3 Çeçen cinayetini organize eden Rus ajanlardan Alexander Zharkov hakkında, "Kırmızı Bülten" başvurusu yapıldığı ortaya çıktı

        AHT MUHABİRİ MUSTAFA ŞEKEROĞLU'NUN ÖZEL HABERİ

        İstanbul Zeytinburnu'nda 10 ay önce öldürülen 3 Çeçen cinayetini organize eden Rus ajanlardan Alexander Zharkov hakkında, "Kırmızı Bülten" başvurusu yapıldığı, Nadim Ayupov hakkında da yakalanması için tüm sınır kapılarına yazı gönderildiği ortaya çıktı.

        Cinayet ve terör polisinin yaptığı soruşturma kapsamında cinayetin kilit isimleri Zharkov ve Ayupov'un yakalanması için kollar sıvandı.

        Cinayetin bir numaralı ismi Zharkov için polis, İnterpol Şube Müdürlüğü'ne yazı yazarak hakkında kırmızı bülten yazışmalarının yapıldığını, şüphelinin yakalanarak, Türk yetkililerine iade edilmesini istedi. Sürdürülen soruşturmada suikast zincirinin ikinci önemli ismi Nadim Ayupov hakkında da sınır kapılarına polis tarafından yakalama kararı gönderildi. Havalimanları ve hudut kapılarına gönderilen yazıda "İstanbul'da öldürülen 3 Çeçenin cinayet olayında şüpheli olduğu tespit edilen Nadım AYUPOV isimyi şahsın yurt dışına giriş-çıkış yapabileceği göz önünde bulundurularak adı geçen şahıs üzerinde duyarlı bulunularak, yakalanması durumunda müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne bilgi verilmesi" ifadesi yer aldı.

        BİR NUMARALI İSİM ZHARKOV

        Sürdürülen soruşturma da Çeçen cinayetlerinin 1 numaralı isminin Alexander Zharkov olduğu tespit edildi. 2008 yılında da Türkiye'ye girişi olduğu belirlenen Zharkov'un 3 Çeçen cinayeti için ilk kez Temmuz ayında geldiği, 3 gün kalıp döndüğü, 2 Eylül'de bir kez daha gelip, Nadim Ayupov ile görüştüğü tespit edildi. 3 gün sonra yeniden çıkış yapan Zharkov, cinayetten 2 gün önce ise soyadındaki bir harfi değiştirip, Türkiye'ye Antalya Havalimanı'ndan giriş yaptı. Alexsandr ismiyle giriş yapıp, İstanbul'a geçti. Zharkov, Nadim Ayupov ile organize ettiği 3 Çeçen cinayetini gerçekleştirip ortadan kayboldu. Zharkov'un Türkiye'den çıkışı gözükmediği ve kaçak olarak ülkeyi terk ettiği belirtildi. Polis, Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne yazı göndererek, bu kişinin giriş fotoğraflarını istedi.

        KT2008 YILINDAKİ CİNAYET ÖNCESİ İSTANBUL'DA GELMİŞ

        Alexsander Zharkov hakkında yapılan soruşturmada şüphelinin 11 Aralık 2008 tarihinde Ümraniye'de öldürülen Çeçen komutan İslam Canibekov cinayetinde de parmağı olduğu düşünülüyor. Zharkov, bu cinayetten 11 gün önce İstanbul'a gelmiş ve 9 gün önce de Atatürk Havalimanı'ndan çıkış yapmış. Resmi olarak o tarihde İstanbul'da 3 gün kalan Zharkov'un bu cinayetin planlamasında da yer aldığı belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ