Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin arasında kalan Fis Ovası'ndaki 12 köyde PKK'nın ektirdiği belirlenen 530 bin 281 kök hint keneviri ile 3 ton 122 kilo kubar esrar, 647 kilo toz esrar ele geçirildi.

        AHT MUHABİRİ AHMET YUKUŞ'UN HABERİ

        Diyarbakır'da PKK'nın kurulduğu Fis ovasında MİT, polis ve jandarma işbirliği ile yapılan uyuşturucu operasyonunda 78 milyon 832 bin TL değerinde toz ve kubar esrar ve hint keneviri bitkisi ele geçirildi. PKK'nın gelir kaynağının bir bir kurutulduğunu söyleyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Terör örgütünün üst düzey yöneticileri yaptığımız operasyonu çaresizce izlemektedir. Örgütün uyuşturucuda elde etiği 5 milyon TL kaybolduğu için para kavgası baş gösterdi" dedi.

        Diyarbakır'da 18 Temmuz'da PKK'nın uyuşturucu tarlalarına yönelik düzenlenen ve 1.7 milyar lira değerinde uyuşturucunun ele geçirildiği tarihi operasyonun devamı olarak PKK'nın kurulduğu Lice'nin Fis ovasında yeni bir operasyon gerçekleştirildi. Milli İstihbarat Teşkilatı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile Ziyaret köy (Fis ovası) dün (salı) güvenlik çemberine alındı. PKK'lıların olduğu düşünülen bölgede özel harekat ve keskin nişancılar tarafından alınan güvenlik önlemlerinin ardından hava destekli uyuşturucu operasyonu yapıldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve İl Jandarma Komutanı Mustafa Erdem'in bizzat katıldığı operasyonda PKK'nın gelir kaynağı kurutuldu. 69 dönümlük alanda narkotik köpekleri eşliğinde yapılan aramalarda 530 bin 494 kök kenevir bitkisi ile geçirilip olay yerinde imha edilirken, operasyonda ele geçirilen 3 ton 122 kilogram kubar esrar ile 769 kilogram toz esrar emniyet bahçesinde sergilendi. Uyuşturucu ekimi ile ilgili E.T. ile H.D. isimli şahıslar gözaltına alınırken, 3 adet silah ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 78 milyon 832 bin TL olduğu öğrenildi.

        "ÖRGÜTTE PARA KAVGASI ÇIKTI"

        Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, PKK terör örgütünün organizasyonunda ekimi yapılan uyuşturucuya yönelik 18 Temmuz'dan bu yana yapılan operasyonda zehir tacirlerine tarihinin en büyük darbesinin vurulduğunu söyledi. Örgütün operasyonları engellemek için el yapımı patlayıcı döşemeye başladığının altını çizen Sağlam, şunları söyledi:

        "Bölücü terör örgütü finansmanı konusunda gerek Avrupa'da, gerekse ülkemizde düştüğü mali çıkmazı aşabilmek için her yıl artan bir oranda hint keneviri ekilmesi teşvik etmektedir. Terör örgütü nerede barınıyorsa orada ekim yapılıyor. Uyuşturucu hasılatında örgüt pay almaktadır. Örgütün üst düzey yöneticileri, her ne kadar inkar etseler de yapılan operasyonları çaresizce izlemekte ve düştükleri bu durum gerekçesiyle birbirlerini eleştirmektedirler. Telsiz konuşmalarında örgütün üst düzey yöneticilerden Bahoz Erdal, 4-5 milyon TL paranın toprakta kaybolduğunu, parayı toprağa gömen örgüt mensubunun öldüğü için paranın bulunamadığını söyledi. Ancak telsiz görüşmelerinde bazı örgüt mensuplarının paranın birileri tarafından el konulup harcandığını beyan ettiği için örgüt içinde para kavgası başgöstermiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ