Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika PKK'lılar tarafından 15 gün önce kaçırılıp serbest bırakılan Hakkâri'nin Elmacık köyü muhtarı Mehmet Çakır, AK Parti'den istifa ederek BDP'ye geçti

        Zeki DARA / HAKKARİ (AHT)

        Hakkari'ye bağlı Elmacık köyünde bir grup PKK'lı tarafından iki hafta önce kaçırılıp bir hafta sonra serbest bırakılan Elmacık köyü muhtarı Mehmet Çakır, daha önce üyesi olduğu AK Parti'den istifa ederek Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) geçti.

        Bugün BDP Hakkari İl Başkanlığı'na giderek açıklama yapan Mehmet Çakır, "AKP'nin geçen ay yaptığı Hakkari kongresinde imzam alınmadan kaydım yapılmış. Ben bunu kabul etmiyorum. Bundan sonra AKP'nin Kürtlere yönelik savaş politikaları nedeniyle AKP'den istifa edip Kürt halkı için mücade eden Barış ve Demokrasi Partisi'ne geçerek halkımla birlikte mücadele edeceğim" şeklinde konuştu.

        Daha sonra söz alan BDP İl Başkan Yardımcısı Rahmi Kurt, Elmacık Köyü Muhtarı Mehmet Çakır'ın partilerine üye olmak için yaptığı başvuruyu değerlendirip karara bağladıklarını söyleyerek, "Muhtarımız kendi partisine geçerek halkı ile mücadele etme kararı aldı. Biz de bu karar gereği partimize üyeliğini kabul ettik. İnşallah bu karar hayırlı olur" şeklinde konuştu.

        Daha sonra BDP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Rahmi Kurt, muhtar Mehmet Çakır'a partisinin rozetini taktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ