Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mahkemenin garip kararını Yargıtay bozdu

        AHT MUHABİRİ HAYATİ ARIGAN'IN ÖZEL HABERİ

        İstanbul'da Barış Ö. adlı genç, evlenmeye zorladığı genç kızın evine yedeğini yaptırdığı anahtarla girip, tecavüze yeltendi. Yerel mahkeme arada 'aşk var' diyerek genci beraat ettirdi. Yargıtay ise evde yalnız olan genç kızın, kapıdan alma şansı olduğu halde Barış Ö.'nün içeri gizlice girmesi ve tehditle yatağa girmek zorunda bırakmasının hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

        İstanbul'da Barış Ö. aşık olduğu komşusunun kızı B.D.T. ile evlenmek istedi. Ancak aile izin vermedi. Bunun üzerine sık sık gittiği aileye ait evin yedek anahtarını yaptırdı. Genç kızın annesinin işe gittiği bir gün ise eve girdi. B.D.T.'ye evlenebilmek için birlikte olmayı teklif etti. "Seni seviyorum. Sana sahip olacağım sonra da kendimi öldüreceğim" diyen Barış Ö.'nün hareketlerinden korkan genç kız, genç adamı 'Bunları sonra dışarıda konuşuruz' diyerek evden çıkattı. Sonra da telefonla annesine olanları anlattı. Genç kızın annesi ise Barış Ö.'ye uyarmak amacıyla mesaj attı. Buna sinirlenen Barış Ö., bu sefer banyo penceresinden içeri girdi ve genç kızın boğazını sıkarak, tehdit etti. Cinsel ilişkiye zorladı. Korkuya kapılan genç kız, yatağa girdi. Bu sırada anne kızını arayarak eve geleceğini söyledi. Barış Ö. amacına ulaşamadı. İkili giyinip, annenin gelmesini bekledi. Eve gelen anne, durumu polise bildirdi.

        MAHKEME: EVLİLİĞİ KOLAYLAŞTIRABİLMEK İÇİN SEVİŞTİLER

        Barış Ö. hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'konut dokunulmazlığı ihlal ve zorla ırza geçmeye eksik teşebbüs' suçlarından dava açıldı. Konut dokunulmazlığı ihlali suçundan 1 ay hapis cezası veren mahkeme 'zorla ırza geçmeye eksik teşebbüs' suçundan ise ikili arasında gönül ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle beraat kararı verdi. Mahkeme kararında Ö.'nün ısrarı sonucu genç kızla seviştiklerini, bunu evlenebilmelerini kolaylaştırmak için yaptıklarını, annenin geleceğini bildirmesi üzerine sanığın kaçmak yerine giyinerek evde beklediğini bu nedenle suçun unsurlarının oluşmadığını bildirdi.

        ANNE İLE SAVCI İTİRAZ ETTİ, YARGITAY KARARI BOZDU

        Genç kızın annesi ve cumhuriyet savcısı karara itiraz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 5. Ceza Dairesi, beraat kararını bozarak Barış Ö.'ye hapis cezası verilmesini istedi. Yargıtay kararında genç kızın annesinin geleceğini bildirmesi üzerine sanığın eylemi sonladırdığını belirtilerek, "Mağdurenin rızasının bulunduğundan söz edilemeyeceği gibi evde yalnız olduğu halde kapıdan içeriye alma şansı varken sanığın önce taklit anahtarla sonra da banyo penceresinden girip ırza geçme eylemini gerçekleştirmeye çalışmıştır" ifadesine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ