Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'nın Eruh ve Şemdinli baskınıyla ilk silahlı eylemi yaptığı 15 Ağustos 1984'ün yıldönümünde, kanlı eylem için Diyarbakır'a gönderilen 2 PKK'lıdan biri yakalandı. Kent merkezine sızan diğer örgüt mensubunun bulunması için güvenlik güçleri teyakkuza geçt

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        PKK'nın Eruh ve Şemdinli baskınıyla ilk silahlı eylemi yaptığı 15 Ağustos 1984'ün yıldönümünde, kanlı eylem için Diyarbakır'a gönderilen 2 PKK'lıdan biri yakalandı. Kent merkezine sızan diğer örgüt mensubunun bulunması için güvenlik güçleri teyakkuza geçti. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, alınan güvenlik önlemleri ile PKK'nın muhtemel kanlı saldırılarının önüne geçilerek, terör örgütünün hain planının sekteye uğratıldığını söyledi.

        PKK'nın ilk silahlı eyleminin 28. yıldönümünde ses getirici kanlı eylem planı deşifre oldu. Örgüt liderlerinin Kandil dağından Türkiye sınırları içerisindeki alt kadrolarına telsizle "15 Ağustos'u yaşatmak için asker polis hedef gözetmeksizin iftar saatlerine denk gelecek eylemler yapın" talimatı verdiği ortaya çıktı. Alınan eylem bilgisini MİT, jandarma ve emniyet istihbarat birimleriyle paylaştı. Bunun üzerine kent merkezinde özel harekat polisleri, kırsalında ise asker teyakkuza geçti.

        Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı General Galip Deniz Kışlası karşısındaki boş arazide 5 Ağustos günü yapılan aramalarda PKK'ya ait havan mühimmatları ele geçirilip imha edildi. Silvan Yolu üzerinde kaza yapmış ve terk edilmiş minibüste 9 Ağustos günü yapılan aramada 10 adet roketatar mühimmatı, 10 adet roketatar sevk fişeği, 19 adet sevk fişeği kılıfı ve çeşitli çaplarda toplam 12 bin 430 adet mermi ele geçirildi.

        EYLEM İÇİN GÖNDERİLEN 1 PKK'LI YAKALANDI, DİĞERİ ARANIYOR

        Sansasyonel eylem yapmayı planlayan PKK'nın, Diyarbakır'a bomba ve suikast eylemi alan 2 örgüt mensubunu gönderdiği belirlendi. Alınan istihbarat doğrultusunda polis Diyarbakır'a giriş çıkışlarında 10 gün boyunca uygulama yapıp kent merkezinde silahlı örgüt mensuplarını aradı. PKK'lılardan biri 12 Ağustos günü saklandığı yerde kıskıvrak yakalandı. Diğer terör örgütü mensubunun yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, alınan güvenlik önlemleri ile PKK'nın muhtemel kanlı saldırılarının önüne geçilerek, terör örgütünün hain planının sekteye uğratıldığını söyledi. Vali Toprak, "İçinde bulunduğumuz sevgi ve rahmet ayı mübarek Ramazan'da dahi eylem-saldırı-bombalama-mayınlama gibi faaliyetlerine devam eden terör örgütü ve mensupları bilmelidirler ki ne yaparlarsa yapsınlar hangi planın içinde olurlarsa olsunlar amaçlarına ulaşamayacaklar, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini bozamayacaklardır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ