Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Baskını erteleyin o çocuklarımın kıyafet parası

        Eray EROLLU (AHT)

        Esenler’de bir kıraathanede tombala oynandığı ihbarını değerlendiren polisler, tombala oynayan kişileri bir müddet seyretti. Bu sırada ekibin basındaki komiser “155” diye bağırdı.

        Tombala yapmak için tek numara bekleyen bir kumarbaz “155”i “55” şeklinde anlayınca “Tombala” diye bağırdı. Bağıran kişinin polis olduğunu fark eden kumarbaz “Komiserim ‘Tombala’ demek için ‘55’i bekliyordum. 1500 TL kazanacaktım. Parayla çocuklarıma bayram kıyafeti alacağım. Bu elden sonra baskını yapın” demesi deneyimli polisleri bile şaşırttı. Polis 75 kumarbazı gözaltına aldı. Kıraathanedeki otomatik tombala makinesine, yüzlerce karteleye ve oyun pullarına el konuldu. Kumarbazlara para cezası kesildi.

        Esenler Bağcılar Caddesi’nde bir kıraathanede “Tombala” adlı kumar oyunu oynandığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği dedektifleri baskın için harekete geçti. Saat 02.00 sıralarında belirtilen adrese yakın bir yere araçlarını çeken 2 polis 1 komiser müşteri gibi içeriye girdi. Bir süre sonra komiser arka taraftan “155” diye bağırdı. Bir kumarbaz “155”i “55” şeklinde anlayınca “Tombala” diye bağırdı. Komiserin “Oğlum ‘55’ değil ‘155’ demesiyle kumarbaz isyan etti. “Ağabey baskını 2 dakika sonraya bırakın tek taşa tombala diyeceğim. Kazanacağım 1500 TL ile çocuklarıma bayram kıyafeti alacağım. Bir iki dakika sonra baskını yapın” diye yalvarması deneyimli dedektifleri bile şaşkına çevirdi. Polis, 75 kumarbazı gözaltına aldı. Kıraathanede bulunan otomatik tombala makinesi, yüzlerce kartele ve çıkan numaraların üzerini örtmekte kullanılan oyun pullarına el konuldu. Minibüslerle şubeye getirilen kumarbazlara Kabahatler Kanunu’na Muhalefet suçundan 169’ar TL para cezası kesildi. Kumar oynatan işyerinin sahibi ise adliyeye sevk edileceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ