Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'dan eski DYP ve ANAP'lılara çağrı, Kemal Kılıçdaroğlu Rize Ayder Yaylası'nda

        AHT MUHABİRİ KENAN TAŞKIN'IN HABERİ

        Ramazan Bayramı tatilini eşi ve kızı ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada eski DYP ve ANAP'lıları CHP'ye çağırdı. Kılıçdaroğlu, ''Eski Doğru Yol Partililer, eski Anavatan Partililer yani bu ülkede demokratik, laik, sosyal hukuk devletini destekleyen, destek veren Türkiye'nin çağdaşlaşmasına katkı yapmak isteyen bütün yurttaşlarımı partimizin şemsiyesi altına bekliyorum'' dedi. Bölgemizde yoğun bir huzursuzluk olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bu coğrafyada barışı egemen kılan, insanları kucaklayan yeni bir anlayışa ihtiyacımız var'' dedi.

        Rize'de partisinin Merkez İlçe Başkanlığı'na gelerek partililer ile bayramlaşan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, tüm Türkiye'nin bayramını kutladığını belirterek, ''Yurtta barış ve dünyada barış'' söyleminin her geçen gün daha da önem kazandığını ifade etti.

        DYP VE ANAP'LILARA ÇAĞRI

        Türkiye'nin kendi içinde de ciddi sorunlarla boğuştuğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bir taraftan işsizlik var. Bir taraftan terör var. Vatandaşlar geleceğe kaygıyla bakıyor. 'Ne olacak bu ülkenin hali' diye ciddi bir kaygı var. Buradan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Hiçbir kaygıya kapılmayın. CHP olduğu sürece bu ülkede barışı, huzuru mutlaka sağlayacağız. Bu bizim temel görevimizdir. Huzuru sağlarken salt CHP'liler değil eski DYP'liler ve eski ANAP'lılar, yani bu ülkede demokratik, laik, sosyal hukuk devletini destekleyen, Türkiye'nin çağdaşlaşmasına katkı yapmak isteyen bütün yurttaşlarımı CHP şemsiyesi altına bekliyorum." dedi.

        KİMLİĞE SAYGI

        CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, "Her zaman, her ortamda insanların inançlarına ve kimliklerine saygı gösterdik. Biz insanlarımızın sorunlarını çözmek için yola çıktık. Bizim büyük bir görevimiz var. Onuruyla ayakta duran güçlü bir Türkiye Cumhuriyetini kurmak istiyoruz. Türkiye'nin zenginleşmesi bizim açımızdan çok önemli. Zenginleşme derken siyasetçinin zenginleşmesi demiyorum ben. Zenginleşmeyle kastımız esnafın, vatandaşın zenginleşmesidir."

        BAKANLA PİŞTİ OLDULAR

        Daha sonra Rize Cumhuriyet meydanında Belediye tarafından kurulan Bayramlaşma cadırına giden Kemal Kılıçdaroğlu, Burada naha önce programı olan Gümrük bakanı Hayati yazıcı'nın programının uzuması nedeniyle pişti oldular. Selirlenen saatte cadıra gelen CHP genel başkanı , Bakan yazıcı ile AK partili belediye başkanı Halil Bakırcı ile karşılaştılar. Bir süre ayrı ayrı yelerde partılilerle bayramlaşan genel başkan Kılıçtaroğlu Bayramlaşmak için Bakan Hayati yazıcının yanına gitti. Genel başkan Kılıçtaroğlu ile bakan burada kısa bir sohbet yaptılar.

        ''Mütedeyyin insan aydın insandır''

        Türkiye'deki aydınlarına ve mütedeyyinlerine de seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Özellikle mütedeyyin yurttaşlarıma seslenmek isterim, bu güzel Ramazan Bayramı'nda. Mütedeyyin insan aydın insandır, yaşamı sorgulayan, dini siyasete bulaştırmayan, yüreğinde insan sevgisi olan insandır. Onları ben klasik bir muhafazakar olarak görmek istemiyorum. Onlar bizim yurttaşlarımızdır, onlarla kucaklaşmak onlarla barışmak, onları CHP şemsiyesi altında görmek istiyorum'' dedi.

        Her zaman, her yerde ve her ortamda insanların inançlarına kimliklerine saygı gösterdiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

        ''Biz insanlarımızın var olan sorunlarını çözmek için yola çıktık. Bizim büyük bir görevimiz var. Biz güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti kurmak istiyoruz. Barışı Türkiye'de kuralım derken barışı bölgemize de getirmek istiyoruz. Türkiye'nin zenginleşmesi bizim açımızdan çok önemli ama zenginleşme derken siyasetçinin, politikacının zenginleşmesinden söz etmiyorum. Esnafın, sanayicinin, çiftçinin, toplumun her kesiminin zenginleşmesinden söz ediyorum. Bir refah devleti olmak istiyoruz, barış ve huzur içinde yaşayan. Onun için CHP'liler olarak her yurttaşı partimizin şemsiyesi altına bekliyoruz, burada olmasını istiyoruz, güçlü bir Türkiye'yi ayağa kaldırmak için herkesin gelmesini istiyoruz.''

        Kılıçdaroğlu, Bakan Yazıcı ve AK Parti milletvekilleri ile bayramlaştı

        Kılıçdaroğlu, konuşması sonrası bir süre partililer ile basına kapalı olarak görüştükten sonra parti binasından ayrılıp Rize Cumhuriyet Meydanı'ndaki bayramlaşma çadırına kadar yürüdü.

        Kılıçdaroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar'ın yanı sıra vatandaşlar ile bayramlaşıp bir süre sohbet etti.

        Bakan Yazıcı'nın iyi tatiller dileğinde bulunduğu Kılıçdaroğlu daha sonra bayramlaşma çadırından ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ