Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kask takmayan motosikletçi canından oldu

        Eray EROLLU (AHT)

        Güngören D-100 Karayolu’nda başına kask takmayan motosiklet sürücüsü 21 yaşındaki Serhat Bacak, bariyerlere çarptıktan sonra aracının kontrolünü sağlayamadı. Genç motosikletçi iki bariyerin arasında son nefesini verdi. Serhat Bacak’ın hayatını kaybettiği yer ile motosikletinin arasında yaklaşık 80 metre mesafe bulunması genç sürücünün yaptığı sürati gözler önüne serdi. Kaza nedeniyle D-100 Karayolu’nda uzun araç kuyrukları oluştu.

        Kaza sabah saat 06.30 sıralarında D-100 Karayolu’nda meydana geldi. Cevizlibağ’dan Bakırköy istikametine 34 TG 7797 plakalı motosikletiyle gitmekte olan 21 yaşındaki Serhat Bacak, aşırı hız yapınca Merter Mevkii’nde didon hakimiyetini kaybetti. Motosikletinin bariyerlere vurmasına engel olamayan genç sürücü çarpmanın şiddetiyle D-100 Karayolu ile yan yolu birbirinden ayıran iki bariyerin arasına düştü. Motosiklet ise taklalar atarak sol şeride geçip kaza yerinden yaklaşık 80 metre kadar ilerde devrildi. Kafasında kask bulunmayan Serhat Bacak, olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle trafik akışı 2 şeritten sağlanınca uzun araç kuyrukları oluştu. Serhat Bacak’ın cansız bedenine yoldan geçmekte olan sürücüler bakabilmek için araçlarını yavaşlatınca polis memurları trafik akışını hızlandırmak için insanüstü gayret gösterdi. Üzerinden asker kimliği ve kredi kartları çıkan sürücünün motorcu meslektaşları, kaza sonrası şoka girdi. Faruk Özcan isimli bir motosiklet sürücüsü, aynı güzergahta seyrettikleri Serhat Bacak’ın aşırı sürat yaptığını söylerken, İsa Temiz adındaki bir başka motorcu ise, “Bu kazadan sonra motorumu satacağım. Şu an ayaklarım titriyor, az önce yolda karşılaştık, ancak arkadaş şimdi hayatını kaybetti” şeklinde konuştu.

        Serhat Bacak’ın cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bacak'ın ehliyetine 2 gün önce el konulduğu ileri sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ