Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari Şemdinli'de çıkan çatışmada şehit olan askerler son yolculuğuna uğurlanıyor

        Hakkari Şemdinli'de çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in cenazesi Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin nişanlısı Makbule Kartepe'nin Zengin'in tabutuna sarılıp öperek veda etmesi yürekleri dağladı.

        Şehit İsmail Zengin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, ilçedeki Savaştepe Çarşı Camisi'ne getirildi. Zengin'in fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken şehidin annesi Aynur Zengin, kız kardeşi Pınar Zengin ile nişanlısı Makbule Kartepe'yi yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin annesi, kız kardeşi ve nişanlısı tören sırasında ağıt yaktı.

        Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari'nin kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

        Törende terörü lanetleyen vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' sloganları attı.

        BİNLERCE VATANDAŞ UĞURLADI

        Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Vali Vekili Nusret Şahin, Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Tülay Pabuşçu, Nedret Akova, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        LAPSEKİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan astsubay Hüseyin Çetin, memleketi Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde toprağa verildi.

        Şehit Çetin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, eskort eşliğinde Lapseki'ye ulaştırıldı. Cenazenin getirildiği ilçenin çarşı meydanında şehit astsubay Çetin için cenaze namazı öncesi askeri tören düzenlendi.

        Tören sırasında Çetin'in eşi Hayrülnisa, annesi Necmiye, babası Recep Çetin güçlükle ayakta durabildi. Bu sırada meydanda toplanan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyerek, ''şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları attı.

        Kılınan namazın ardından top arabasına konan Çetin'in cenazesi, bir süre taşındıktan sonra Şahinli köyü mezarlığında toprağa verildi.

        Törene, Çetin'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

        YOZGAT ŞEHİDİNİ UĞURLADI

        Yozgatlı Şehit Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız, memleketi Yozgat’ın Yerköy ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Şehit Uzman Çavuş İbrahim Yıldız için cuma namazının ardından İstasyon Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktar, şehidin yakınları, belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Saygı duruşuyla başlayan törende, şehidin özgeçmişi okundu. Cenaze namazını kıldırmak üzere cemaatin önüne geçen Yerköy İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın, protesto amacıyla slogan atan kişilere seslenerek, "İbrahim kardeşimiz birlik beraberliğimiz için şehit düştü. Şehidimizi ona yakışır bir törenle uğurlamamız gerekir. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım" dedi.

        Kılınan cenaze namazının ardından, Şehit İbrahim Yıldız'ın naaşı askerlerin omzunda kısa süre taşındıktan sonra ambulansla Yerköy Şehitliğine götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Cenaze töreninde sık sık, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, “İmralı’yı basalım, APO itini asalım” sloganları atıldı.

        Törende bir ara yer meselesi yüzünden MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve bölge komutanları arasında tartışma yaşandığı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal’ın araya girdiği gözlendi.

        ÇORUM ŞEHİDİNİ UĞURLADI

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden Piyade Uzman Çavuş Soner Özdemir'in cenazesi, memleketi Osmancık ilçesine bağlı Kuzhayat köyünde toprağa verildi.

        Kuzhayat Köyü Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde kardeşinin askeri üniformasını giyen şehit ağabeyi Ergül Özdemir, siyasilere tepki gösterdi. Şehidin küçük kardeşi Metin Özdemir’in ayağındaki eski ayakkabılar da dikkat çekti.

        Osmancık Devlet Hastanesi morgundan sabah saatlerinde alınan Şehit Uzman Çavuş Soner Özdemir’in cenazesi, Kuzhayat köyündeki baba ocağına son kez getirilerek helallik alındı. Şehit Özdemir’in cenazesinin eve getirilişi sırasında taziye çadırında bulunan şehit annesi Ayşe Özdemir gözyaşlarını tutamadı.

        Askeri personel tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Ayşe Özdemir, "Vatan bölünmesin biz binlerce şehit vermeye hazırız. Türkiye için canım feda olsun. Allah'ım sen bana dayanma gücü ver. Kınalı Soner’im, kınalı kuzum" dedi.

        Şehidin gözü yaşlı ablası Arzu Özdemir de, "Benim kardeşim Peygamber Efendimizin komşusu oldu. Ben niye ağlıyorum, onların anneleri ağlasın. O benim gururum, ben niye ağlıyorum. Onu kınaladık da yolladık biz. Kınalı Mehmet’im kınalı Soner oldu" şeklinde konuştu.

        Baba ocağından alınan şehidin naaşı törenin yapılacağı alana getirildi. Şehidin tabutu musalla taşına konulduktan sonra kardeşinin üniformasını giyen Ergül Özdemir, bir taraftan siyasilere tepki gösterirken diğer taraftan da terör örgütü üyelerine seslendi.

        "Kardeşimin üniformasını ben giydim gelin beni alın" diyen şehit ağabeyi, şöyle konuştu:

        "Şerefli Türk milleti, uyuduğun yerden uyan. Hain köpekler, kardeşimin elbisesini ben giydim, gelin beni alın. Yüce Allah inşallah helak eder onları. Gidiyorlar hain köpekleri kucaklıyorlar, teröristi kucağında bekletiyorlar bir şey yok. Bizim vergimiz bize kurşun olarak dönüyor."

        Cuma namazından sonra cenaze töreni düzenlenirken, törene Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekilleri; Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, MHP İl Başkanı Ercan Daştan ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse de katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ