Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak’ın Beytüşebap ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen askerler son yolculuklarına uğurlanıyor

        Yusuf DALAMAN/ Yusuf KILIÇ/ Savaş KALKAN/ İsmet ACAR/ Muhammet DÖNMEZ/ Kadir TAMER (AHT)

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit düşen 10 asker son yolculuklarına uğurlandı.

        ŞEHİT BABASI: "AĞLAYARAK ONLARI GÜLDÜRMEYİN"

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez (25), Antalya'da binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Askeri uçakla Antalya'ya getirilen cenaze, konvoy eşliğinde Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi'ne götürüldü. Anne Günay Sönmez oğlunun tabutuna dokunarak ağıtlar yaktı. Barınaklar Camii'nde şehidin tabutuna son kez dokunmak isteyen yakınları güçlükle ayakta durmaya çalışırken baba İlyas Sönmez ağlayanları uyarıp "Ağlayarak onları güldürmeyin" dedi. Baba Sönmez, sık sık oğlunun tabutu başında bekleyen askerlerin terlerini sildi. Cenaze, Uncalı Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. Törene CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal da katıldı.

        ŞEHİDİN KIZKARDEŞİ: O DAĞDAKİLER İTLERE, ÇAKALLARA YEM OLACAK

        Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt (26), Gaziantep'te toprağa verildi. Şehidin kız kardeşi Rukiye Bozkurt, tabutun başına gelerek, "Ağlamayacağım. Benim ağabeyim aslanlar gibi şehit oldu. Şerefiyle, onuruyla tören yapıldı ve şimdi gömülecek. O dağdakiler leş sürüsü gibi itlere, çakallara yem olacak" dedi. Cenaze namazından sonra şehit Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt'un naaşı top arabasına konularak Asri Mezarlık içerisindeki şehitliğe götürülürken, anne Rabia Bozkurt oğlunu el sallayarak uğurladı. Top arabasının geçişi sırasında şehidin kardeşi Ali Bozkurt omzuna sardığı Türk bayrağı ile asker selamı verdi. Bozkurt, Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

        ŞEHİT ER SAĞDIÇ'I 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

        Şehit er Uğur Sağdıç için Tokat'ın Turhal ilçesinde önce cemevinde, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı tören düzenlendi. Anne Yeter ve baba Yılmaz oğullarının fotoğrafını öptü. Dede Hamza Sağdıç burada torunun fotoğrafını göstererek, ''Milletvekillerinin içinde PKK besliyoruz. Para veriyoruz. Benim hakkım oraya veriliyor işte. Hakkımı vermeyin onlara, Uğur'u öldürenlere sarılıyor bunlar'' diye konuştu. Cemevinde, şehit için dua edildi. Terhisine 8 ay kala teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uğur Sağdıç'ın ailenin iş bulma ümidiyle İstanbul'a taşındığı, şehit Uğur Sağdıç'ın askerlikten önce iş bulamadığı için hurdacılık dahil bir çok işte çalıştığı öğrenildi.

        BURSA ŞEHİDİNE AĞLADI

        Bursalı Komando Onbaşı Süleyman Güleç (21), memleketi İznik ilçesinin Müşküle köyünde binlerce kişinin katıldığı ve gözyaşlarının sel olduğu törenle son yolculuğuna uğurlandı. Acılı baba Halil ve oğlu Güleç Güleç, "Ağlamayacağız, onları güçlendirmeyeceğiz" diyerek birbirlerini teselli etti. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreni köy camiinde gerçekleştirildi. Cenazede, "Senin annen ağlarken utanıyorum", "Vatan mı istedin beşikteki bebekten, bebek katili soysuz köpek" yazılı pankartlar dikkati çekti. Törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de katıldı.

        KONYA, ŞEHİTİNİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

        Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala, Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Kesmez köyünde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Cenaze, Karapınar ilçesinde bulunan ve Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına getirildi. Burada dua edilmesinin ardından şehit Ramazan Emre Ala'nın cenazesi cenaze töreni için ilçeye bağlı Kesmez köyüne götürüldü. Şehidin anne babasının güçlükle ayakta durdukları gözlenirken, şehidin fotoğrafını cenaze namazı sırasında küçük kardeşi Fatih Ala tabutun önünde elinde tuttu. Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın cenazesi omuzlara alınarak köy mezarlığına götürüldü. Cenazenin mezarlığa götürülmesi sırasında katılan büyük kalabalık tekbir getirdi ve PKK'yı lanetledi.

        ŞEHİT KARDEŞİNDEN ASKER SELAMI

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Er Serdar Küpeli, memleketi Besni ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Küpeli için Besni Kesecik köyünde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin kardeşi Tayfun Küpeli, törende ağabeyinin asker elbisesini giyerek asker selamı verdi.

        ŞEHİT ASTEĞMENİ 30 BİN KİŞİ UĞURLADI

        Asteğmen Burak Erdi Uysal (23), memleketi Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı Köyünde 40 derece sıcağın altında düzenlenen törene yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Şehit Asteğmen'in son kez ailesi ile 4 gün önce telefonla konuştuğu ve babasına baba her gün buraya taciz ateşi oluyor ama Merak etmeyin biz burada iyiyiz" dediği öğrenildi.

        Muğla'daki tüm camilerde şehit için sela verildi. Jandarma ve polas ekipleri cenaze sırasında olası bir provakasyonu önlemek için geniş güvenlik önlemleri aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ