Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehitlere veda

        Muhammed DURSUN / KONYA (AHT)

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı'nda sürdürülen operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç, memleketi Konya'nın Karapınar ilçesinde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un cenazesi, uçakla Konya'ya getirildikten sonra Karapınar ilçesine götürüldü. 3 yaşındayken babasını kaybeden şehit Akkoç'un cenazesi, Karapınar'da annesinin kaldığı Gaziosmanpaşa Mahallesi Plevne Sokak'taki baba ocağına ambulansla getirildi. Şehit annesi Nebiye Akkoç ve eşi Yasemin Demir Akkoç ile kız kardeşi Kadriye Akkoç, ambulansa binerek son kez şehidi gördüler. "Ağlamayacağım, ağlamayacağım" diyen şehidin kız kardeşi Kadriye Akkoç ise baygınlık geçirdi.

        Şehidin kız kardeşi daha sonra yakınları tarafından ambulanstan indirilirken, şehit annesi de güçlükle ambulanstan indi. Sağlık görevlilerinin sakinleştirici iğne yaptığı Nebiye Akkoç, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

        Ardından şehidin cenazesi Sultan Selim Camii'ne getirildi. Buradaki törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya milletvekilleri Hüseyin Üzülmez ve Cem Zorlu, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve binlerce vatandaş katıldı.

        Camiye gelen şehidin yakınları, şehidin çerçeveli fotoğrafını öptüler. Şehidin fotoğrafını kucağına alan eşi Yasemin Demir Akkoç, fotoğrafı okşayarak gözyaşı döktü. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin annesi, eşi ve kız kardeşi tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Omuzlara alınan şehit Akkoç'un Türk bayrağına sarılı tabutu, Apak Mezarlığı'na götürüldü. Cenazenin taşınması sırasında vatandaşlar büyük bir Türk bayrağı açarak, terör örgütünü lanetlediler.

        Şehit Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un 2 ay önce, hemşire olan Yasemin Demir Akkoç ile evlendiği ve düğünden sonra da görevinin başına döndüğü öğrenildi.

        NEVŞEHİR

        Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan piyade onbaşı Emre Yıldırım, askeri helikopterle Avanos ilçesinin Kalaba beldesine bağlı Paşalı köyüne getirildi.

        Cenaze törenine Yıldırım'ın ailesi ve yakınları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve vatandaşlar katıldı.

        Müftü Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazından sonra şehit Emre Yıldırım'ın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ