Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da uyuşturucu satışı yapılan sokak köşesi için 25 yaşındaki Halit Acar...

        AHT MUHABİRİ NEŞET KARADAĞ'IN HABERİ

        Adana'da uyuşturucu satışı yapılan sokak köşesi için 25 yaşındaki Halit Acar'ı taş yutturduktan sonra tabancayla öldürdüğü iddia edilen 24 yaşındaki Ömer Gazanfer, "150 bin lira karşılığı suçu üstlendim. Cinayeti Fecri işledi" dedi, ancak 15 yıl hapse çarptırıldı. Cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen 27 yaşındaki Fecri Coşkun ise müebbet hapse çarptırıldı. 3 kişi ise beraat etti.

        Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi 13290 sokakta uyuşturucu satışı yapan hırsızlıktan 15 sabıkası bulunan Halit Acar, 4 Aralık 2009'da tabancayla ateş edilerek öldürüldü. Cinayet bürosu ekiplerinin yaptığı araştırma sonunda, cinayetin uyuşturucu satıcıları arasındaki yer anlaşmazlığı yüzünden işlendiği belirlendi. Acar'ı öldürdüğü iddia edilen uyuşturucu satıcısı 'Kalpazan' lakaplı Ömer Gazanfer ile Gazanfer'e yardımcı oldukları iddia edilen Evren İrgün (25), Yusuf Bilekçier (22) ile cinayet silahını sakladığı öne sürülen Ramazan Çeker (24) yakalandı. Acar'ın öldürülme emrini verdiği iddia edilen Fecri Coşkun ise uzun süre kaçtıktan sonra yakalandı.

        "150 BİN LİRAYA CİNAYETİ ÜSTLENDİM"

        Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 3 yıldır ‘Tasarlayarak adam öldürmek' suçundan yargılanan 2'si tutuklu 5 sanık karar duruşmasına çıktı. Olay sonrası Acar'ı kendisinin öldürdüğünü iddia ederek, "Halit'in durduğu sokak başı iyi iş yapıyordu. Günde 4 bin liraya para demiyordu. Bize uyuşturucu sattıran Fecri Coşkun, Halit'e ‘Bu sokakta bundan sonra biz uyuşturucu satacağız. Sen kaybol' dedi. Halit, sokaktan ayrılmayıp uyuşturucu satmaya devam edince Fecri, bana, ‘Halit'i öldüreceksin' dedi. Arkadaşlarla birlikte Halit'in yanına gittik. Sokağı bize bırakmasını istedik. Karşı gelince arkadaşlar tuttu ben de sıktım" diyen Ömer Gazanfer, son savunmasında ifade değiştirdi. Cinayeti Fecri Coşkun'un işlediğini, kendisinin ise 150 bin lira karşılığında üstlendiğini savunan Gazanfer, "Halit'i öldüren Fecri Coşkun'du. Cinayeti üstlenmem karşılığında bana 150 bin lira vereceğini söyledi. Öldürdüğü tabanca ve kar maskesini bana verdi. Para gelmeyince gerçekleri söyledim. Ben öldürmedim" dedi.

        "KİMSEYİ ÖLDÜRMEYE AZMETTİRMEDİM"

        Tutuklu Fecri Coşkun ise, azmettiricilik suçlamasını kabul etmedi. Olayla ilgisinin olmadığını iddia eden Coşkun, "Kimseyi öldürmeye azmettirmedim. Para da teklif etmedim" diyerek beraatini istedi. Tutuksuz 3 sanık suçsuz olduklarını iddia etti.

        Oğlu öldürülen Abdulrezzak Acar da olayı görmediğini belirterek, "Sanıklar mahallede uyuşturucu satıyormuş. Benim oğlum da askerden döndükten sonra uyuşturucu satmak istemiş. Satış yeri konusunda aralarında tartışma yaşanmış. Tartışma sonucunda oğlumu öldürmüşler" diyerek sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Coşkun'u müebbet, Gazanfer'i ise 15 yıl hapse mahkum etti. 3 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ