Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem O subaylar tutuklandı

        Bülent CEYHAN-AHT

        Balyoz Davası kapsamında hapis cezasına çarptırılan ve tutuksuz yargılandıkların için haklarında yakalama kararı çıkartılan 10 muvazzaf asker teslim oldukları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda mahkemece tutuklandı. Subaylardan 8'i adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderilirken, bir subay ise mahkemede rahatsızlandığı için ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardındandan cezaevine götürülmesi bekleniyor.

        Karara bağlanan Balyoz Davası'nın tutuksuz sanıklarından Tümgeneral Ayhan Gümüş, Tuğgeneral Suat Dönmez, Albay Namık Sevinç, Albay Fahri Yavuz Uras, Albay Erdinç Altıner, Albay Ergin Kılıç, Albay Erdoğan Koçoğlu, Albay Levent Ergün ile Deniz Hakim Ali Cengiz Şirin, bugün İstanbul İl Jandarma Merkez Komutanlığı'na gelerek teslim oldu. Astsubay Tuncay Küçük'ün ise sabah erken saatlerde avukatıyla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim olduğu ve tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

        Merkez Komutanlığı'na gelen muvazzaf subaylar, 3 minibüsle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. İlk grup saat 15.00 sıralarında adliyeye geldi. Adliye'de nöbetçi mahkemeye çıkarılan askerler, haklarındaki yakalama kararı yüzlerine okunduktan sonra tutuklandı. Tutuklama kararlarının ardından yakınları ile vedalaşan muvazzaf subaylar cezaevine gönderildi.

        Bu arada, hakkında tutuklama kararı çıkan bir subay ise mahkeme salonunda rahatsızlandı. Rahatsızlanan asker adliyeye sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Balyoz sanığı subayın tedavisinin ardından cezaevine götürüleceği öğrenildi.

        Tuğgeneral Ayhan Gümüş ile Albay rütbeli subaylar Erdinç Altıner, Fahri Yavuz Uras, Engin Kılıç, Erdoğan Koçoğlu, Namık Sevinç 16 yıl, Albay Levent Ergün, Deniz Hakim Albay Ali Cengiz Şirin ve Tuğgeneral Suat Dönmez ise 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Balyoz Davası kapsamında hapis cezasına çarptırılan 69 sanık hakkında tutuksuz yargılandıkların için haklarında yakalama kararı çıkartılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ