Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Taksim'de yolcular ezilme tehlikesi altında

        ESRA BOĞAZLIYAN/HT GAZETE

        Otobüs, taksi ve dolmuş duraklarının bir arada olmasının trafiği nasıl karıştırdığını hemen her gün çarpıcı karelerle görüyorsunuz bu sütunlarda... Bir Avcılar örneği var ki evlere şenlik mesela! E-5 üzerindeki üçü birarada durakta otobüsler, taksiler ve minibüsler yan yana sıralanınca ortalık birbirine giriyor... Şirinevler, Karaköy ve Uzunçayır ve daha nice bölgede de aynı garabet yaşanıyor.

        UCUZ KURTULDU

        Uzun lafın kısası, durakların bir arada olması, zaten pamuk ipliğine bağlı olan kent trafiğini içinden çıkılmaz bir noktaya sürüklüyor. Durak düzensizliğinin tek sonucu trafik curcunası da değil üstelik. Aynı zamanda da büyük bir tehlike barındırıyor bu duraklar... Otobüslerin, taksilerin, dolmuşların yan yana durup yolcu alıp indirmesi feci kazalara da yol açıyor. Duraklardaki karmaşaya şoförlerin duyarsızlığı da eklenince gelsin felaketler! Tıpkı önceki akşam olduğu gibi... Taksim Meydanı’ndaki otobüs duraklarını bilirsiniz.

        İETT ve halk otobüsleri, taksiler ve servis araçları tarafından kullanılan, şu curcunanın eksik olmadığı durak... İşte o durakta facianın eşiğinden dönüldü. Taksim Kocamustafapaşa hattında çalışan halk otobüsü, duraktan yolcu aldıktan sonra hareket etti. Otobüs, yanında park halinde yolcu almak için bekleyen taksiye çarptı. O sırada taksinin yanında bekleyen şoför, otobüs ile taksi arasında sıkıştı. Neyse ki durumu iyi... Durakların neden olduğu trafik keşmekeşine karşı duyarsız kalan yetkililer, umarım bu kazadan ders çıkarır da şu meseleye bir el atar...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ