Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa'daki cezaevinde yangın paniği

        Ahmet ÜNSAL-AHT

        Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda açık görüşün olduğu saatlerde çıkan yangın, tutuklu ve hükümlüler ile ziyarete gelen yakınlarına ve cezaevi çevresindeki evlerde yaşayan vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

        Manisa-Turgutlu Karayolu üzerinde bulunan Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda sabah saat 10.45 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı öne sürülen yangına ilk müdahaleyi cezaevinde görevli askerler yaptı. Ardından 10 itfaiye arac ve 3 su tankı ile çok sayıda itfaiye eri müdahalede bulundu. Olası yaralanma durumuna karşı 112 Acil Sağlık ekipleri de cezaevi girişinde hazır bekletildi. 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında ölen ya da yaralanan olmazken, mahkum ziyaretçi kabul yeri kullanılmaz hale geldi. 900 tutuklu ve hükümlünün kaldığı cezaevindeki yangında can kaybı olmaması mahkum yakınlarına rahat bir nefes aldırdı. Yangını duyarak telefonla arayan tutuklu ve hükümlü yakınları cezaevinin santralini kilitledi.

        Görgü tanıklarından Yılmaz Kurt, açık görüş olduğu için cezaevine geldiklerini belirterek, "Kardeşim cezaevinde, onu ziyarete gelmiştik. Ziyaretçi kabul yerindeydik. Yangını tesadüfen bir vatandaş fark edip haber vermesi üzerine dışarı attık kendimizi. Dışarı çıktığımızda yangının çatı kısmını sardığını gördük. Bu sırada cezaevindeki askerler, ardınan da itfaiye ekipleri de gelip müdahale etti" dedi.

        Yangına yerinde müdahale eden Manisa Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürü Ali Gül, yangının elektrik kontağından kaynaklanabileceğini belirterek, araştırmanın yapıldığını ifade etti. Cezaevi Cumhuriyet Savcılığı ise yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ