Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Akçakale sınırında yine top atışları

        İlyas AKENGİN-AHT

        Esad'a bağlı güçler akşam saatlerinde Türkiye sınırı yakınlarındaki Telebyat kasabasına top atışları yaptı. Yapılan top atışlarında can kaybı yaşanmazken, atılan bombalar boş binalara isabet etti. Top sesleri, Şanlıurfa'nın Akçakele İlçesi'nden de duyuldu. Daha önce 5 kişinin hayatını kaybettiği Akçakele'de, top sesleri tedirginlik ve heyecan yarattı.

        "EŞİM ÇOCUĞUMUZA KENDİNİ SİPER ETTİ"

        Olayda eşi ve 3 çocuğunu kaybeden ve Akçakele İlçesi'ne bağlı Bolatlar Köyü'nde taziyeleri kabul eden acılı baba Ömer Timuçin, "Eşimi Tarsus'a göndermiştim. Ama kendisi birkaç gün kaldıktan sonra geri geldi. Keşke gelmeseydi. Ben gelmesini istemiyordum. Çünkü içime bir şeyler doğmuştu. Zaten ilk patlamada hemen eve geldim ve eşim ile çocuklarımı dışarı çıkmasın diye uyardım. Ben daha iş yerine yetişmeden acı haber geldi. Eşim, küçük kızımız Zemzem'e bedenini siper etmiş. Eşim minik yavrusu ölmesin diye onu kurtardı ama o gitti. Acımız çok büyük. Hükümet yetkilileri, keşke bunun önlemlerini daha önce alsaydılar" dedi.

        Akçakale İlçesi'ne Suriye'den gelen top mermileri sonucu Zeliha Timuçin (39), çocukları Zeynep (8), Ayşegül (12) ve Fatoş Timuçin'le ziyarete gelen Gülşah Özer (40) hayatını kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ