Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Freni patlayan otobüs dehşet saçtı

        Orkun ÇİZMELİ / ERZURUM (AHT)

        Erzurum'da freni patlayan otobüs dehşet saçtı. Önce bir otobüse çarpan otobüs, bir binaya çarparak durabildi. Olay yerinde adeta bir can pazarı yaşanırken, aralarında seyir halinde iken otobüsten atlayanların da olduğu 27 kişi yaralandı.

        BAZI YOLCULAR SEYİR HALİNDEKİ OTOBÜSTEN ATLADI

        Kaza saat 19.20 sularında, Şükrüpaşa Semti Cezaevi yolu TEDAŞ kavşağında meydana geldi. Yolcu taşımacılığı yapan ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 25 H 0031 plakalı Özel Halk otobüsünün, Sanayi'den Şükrüpaşa Semti'ne seyir halinde iken freni patladı. Yolun meyilli olması nedeniyle hızlanan otobüs içerisinde bulunan yolcular, büyük panik yaşamaya başladı. Otobüs sürücüsü aracı durdurmak için çalışırken, otobüste bulunan yolculardan bazıları korku ile seyir halindeki otobüsten aşağı atladı.

        BİNAYA ÇARPARAK DURABİLDİ

        Çığlık seslerinin birbirine karıştığı otobüs, büyük bir hızla seyrederken hemen önünde durak harici yolcu indirmekte olan Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yusuf Yazıcı idaresindeki 25 LZ 844 plakalı otobüse arkadan çarptı. Freni patlayan otobüs, otobüse çarptıktan sonra yoldan çıkarak Uğur Sitesi B Blok'un giriş katındaki bir işyeri ile birinci kattaki evin balkonuna çarparak durabildi.

        Olay yerinde can pazarı yaşanırken, aralarında otobüsten atlayanların da bulunduğu 27 kişi yaralandı. Yaralılardan bazıları, otobüs içerisinde sıkıştı. Sıkışan yolcular, olay yerine çağırılan Sivil Savunma ekiplerinin yardımı ile çıkarılarak hastanelere sevk edildi. Yaralılar, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Palandöken Devlet Hastanesi ve Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Freni patlayan otobüsün çarptığı belediye otobüsünde ise yaralanan olmadığı öğrenildi. Kazayı duyup olay yerine gelen Erzurum Özel Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Hamza Özkan ile olayı görüntülemek isteyen basın mensupları arasında tartışma yaşandı.

        Kazayla ilgili geniş çaplı tahkikat sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ