Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Peygamberin nüfus cüzdanı olur mu?

        GAZETE HABERTÜRK / Düzgün KARADAŞ

        dkaradas@htgazete.com.tr

        CHP İstanbul Milletvekili eski Müftü İhsan Özkes, AK Parti Kırklareli İl Başkanı tarafından bastırılan "Hazreti Muhammed'in Nüfus Cüzdanı"nı Diyanet İşleri Başkanlığı'na sordu.

        Özkes'in başvurusuna yanıt veren Diyanet İşleri Başkanlığı, şunları kaydetti: "Peygamberimiz adına nüfus cüzdanı düzenlemek herhangi bir yarar sağlamadığı gibi, Kutlu Elçi'yi sıradan hale getirip, saygınlığına gölge düşürecektir. Ayrıca, mizansen bir üslûp içerisinde, başka belgeler (pasaport,ehliyet vb,) düzenlemek için kapı aralanmasına yol açacaktır. Bu itibarla, ilgi dilekçe eki 'Hz. Muhammed'in Nüfus Cüzdanı' başlıklı belgede yer alan bilgiler, tarihi kaynaklarda bulunmakla birlikte, Peygamber Efendimiz adına böyle bir belgenin düzenlenmesi uygun değildir. Bu bilgilerin 'Hz. Muhammed (s.a.v)'in ailevî bilgileri' başlığı altında verilmesi sakıncalı olmayabilir."

        'BİLEN VAR MI?'

        Diyanet'in nüfus cüzdanındaki belgelerin "tarihi kaynaklarda bulunduğuna" ilişkin açıklamasına tepki gösteren CHP'li Özkes, "Diyanet, dürüst davranmıyor. 1400 yıldır bilinen odur ki Hz. Muhammed'in çocukları arasında 'Tayyip' ismi yoktur. Bugün Afrika'yı yeniden keşfetmiyoruz. Bugüne kadar peygamberimizin çocukları arasında 'Tayyip' isminin olduğunu bilen var mı?" diye sordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ