Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Galatasaray Adası’nda Fener havlusu kavgası

        Özden ATİK/AHT

        FENERBAHÇELİ Mürüvet Ç.’nin takımının renklerini taşıyan logolu havlusuyla gittiği Galatasaray Adası’ndaki havuzdan kovulduğu iddia edildi. Mürüvet Ç. (34) iddiaya göre 15 Temmuz günü havlusunu şezlonga serdikten sonra havuza girdi. Çıktığında havlu ortadan kaybolmuştu. Çalışanlara sordu. Güvenlik Müdürü Erdal D.’nin aldığını söylediler. Mürüvet Hanım bundan sonra yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Güvenlik müdürü havluyu ancak dışarı çıkarsam vereceğini söyledi. Karşı çıkınca, ‘İnsanları rahatsız ediyorsunuz’ dedi. Havuzdaki bazı kişiler de ‘Burada Fenerbahçeli istemiyoruz. Dereağzı’na gidin’ diye bağırdı. Tartışma büyüyünce gelen işletme müdürü de Fenerbahçe logolu havlunun yasak olduğunu söyledi. Erdal D., arkadaşlarımla beni iterek kapıya çıkardı.” Olay sonrasında psikolog yardımı aldığını anlatan Mürüvet Ç., işletme yetkililerinden şikâyetçi oldu.

        ‘SESİMİ BİLE YÜKSELTMEDİM’

        İfadesi alınan Güvenlik Müdürü Erdal Ç. ise kendini şöyle savundu: “Havludan bazı müşteriler rahatsız oldu. Çoğu kongre üyesi ya da Galatasaray taraftarıdır. Kötü muamele ya da tacize uğramaması için kendisine başka bir havlu verebileceğimizi söyledim. Ama o ‘Nasıl k..duk Kadıköy’de? Şerefsizsiniz, ezik takımsınız’ diye karşılık verdi. Daha fazla rahatsızlık vermemesi için havlusunu verip motorla kıyıya bıraktırdım. ‘Şerefsiz bunların hesabını vereceksin’ diye hakaretlerini sürdürdü. Sesimi bile yükseltmedim. Asıl ben şikâyetçiyim.” Savcının soruşturmayı tamamlamasının ardından dava açması bekleniyor.

        Sarkis Bey’den Suada’ya

        1872’de Sultan Abdülaziz, adayı saray başmimarı Sarkis Kalfa’ya hediye etti. Osmanlı döneminde, ünlü ressam Ayvazovski’nin kaldığı ada, 1914’te kömür deposu haline getirildi. 1957’de Galatasaray Spor Kulübü satın aldı. 2006’da Mehmet Koçarslan’a kiraladı ve adı “Suada” olarak değiştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ