Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suriye Devlet haber ajansı Halep'teki çatışmalarda öldürülenler arasında bir Türk olduğunu yayınladı

        Lokman HAPPANİ/KİLİS-Yusuf KILIÇ/GAZİANTEP (AHT)

        Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Halep'teki çatışmalarda öldürülenler arasında bir Türk olduğunu duyurdu. Öldürülen kişinin Gaziantep nüfusuna kayıtlı Abdullah Karakan (31) olduğunu açıklayan ajans, ceset ve nüfus cüzdanı fotoğraflarını da yayınladı. Karakan'ın Gaziantep'teki babası Hüseyin Karakan, yayınlanan fotoğrafı görünce oğlunu teşhis edip gözyaşlarına boğuldu. Acılı baba, oğlunun Suriye'deki olaylara ilişkin hiç yorum yapmadığını ve Suriye'ye gitmesinin aklının ucundan dahi geçmediğini söyleyerek, "Oğlum Ramazan Bayramı'ndan bir hafta sonra tartıştığı eşinin evi terk etmesinin ardından 'İstanbul'a çalışmaya gidiyorum' diyerek evden ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alamadık" dedi. Karakan'ın, Suriye'deki iç savaş sırasında öldürülen ilk Türk olduğu belirtildi.

        SURİYE HABER AJANSI DUYURDU

        Suriye'nin resmi haber ajansı SANA internet sitesinde dün gece 'son dakika' olarak yayınladığı haberde Halep'teki çatışmalarda öldürülenlerin arasında Gaziantep nüfusuna kayıtlı bir Türk'ün de olduğunu duyurdu. Haberde öldürülen kişinin Hüseyin oğlu Abdullah Karakan olduğu belirtilerek, nüfus cüzdanı ve ceset fotoğrafı da yayınlandı.

        "İSTANBUL'A GİDECEĞİM" DİYE EVDEN AYRILMIŞ

        Gaziantep'in Nizip ilçesi Gökçeli köyü nüfusuna kayıtlı evli ve 2 çocuk babası olan, kebapçılık yapan Abdullah Karakan'ın (31) Gaziantep'te bulunan babası Hüseyin ve annesi Şemsi Karakan, oğullarının Ramazan Bayramı'ndan bir hafta sonra eşiyle tartıştığını ve eşinin evi terk ederek baba evine dönmesi üzerine çalışmak için İstanbul'a gideceğini söylediğini belirterek, "Bir daha kendisinden haber alamadık" dediler.

        OĞLUNU FOTOĞRAFLARDAN TEŞHİS ETTİ

        Baba Hüseyin Karakan, oğlunun Suriye'de devam eden iç savaş konusunda hiç yorum yapmadığını ve Suriye'ye gidebileceğinin kesinlikle akıllarına dahi gelmediğini ifade ederek, "Oğlumun Suriye'ye gittiğini şu an sizlerden öğreniyorum. Evden ayrıldıktan sonra bizi hiç aramadı ve kendisiyle görüşme fırsatımız olmadı. Evinde eşiyle bazı sorunları vardı, bunun üzerine eşiyle tartıştılar ve oğlum Gaziantep'i terk etti" diye konuştu. 4'ü kız 2'si erkek 6 kardeşin en büyüğü olan Abdullah Karakan'ın 5 ve 4 yaşındaki iki oğlunun kendi yanlarında kaldığını, eşinin ise halen babasının evinde olduğunu vurgulayan baba Hüseyin Karakan, "Eğer bu haber doğruysa oğlumun cenazesinin Gaziantep'e getirilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

        Baba Hüseyin Karakan, Sana'nın internet sitesindeki fotoğraflardan oğlunu teşhis edince gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada babasının yanında bulunan Abdullah Karakan'ın küçük kardeşi Mehmet Karakan da gözyaşı döktü. Abdullah Karakan, Suriye'deki iç savaşta öldürülen ilk Türk oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ