Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana, dün gece dehşet dolu olaylara sahne oldu. Cinayet, yaralama, taciz, kundaklama...

        Adana, dün gece dehşet dolu olaylara sahne oldu. Cinayet, yaralama, taciz, kundaklama... İşte o haberler:

        1 - DOKTOR, EVİNİ YAKIP KAÇTI

        Adana'da bir doktorun evindeki eşyaları ateşe verdikten sonra kaçtığı, mahsur kalan eşinin itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığı öne sürüldü.

        Alınan bilgiye göre, Dr. Y.G, Huzurevleri Mahallesi 77039 Sokak Ali Pekgöz Apartmanı'nın ikinci katındaki evinde eşiyle tartıştı. Tartışmanın ardından evdeki eşyaları ateşe veren Y.G, daha sonra kaçtı. Bu sırada evde mahsur kalan doktorun adı öğrenilemeyen eşi balkona çıkarak yardım istedi.

        Sesleri duyan komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdivenle balkona çıkarak kadını kurtardı.

        Genç kadın ambulansla götürüldüğüAdanaNumune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Bu arada, aynı apartmanda oturan görgü tanıkları, evden ilk olarak tartışma sesleri duyduklarını ve daha sonra camların kırıldığını, dışarı çıktıklarında da kadını balkonda yardım isterken gördüklerini söyledi.

        Polis ekipleri olay sonra kaçan Dr. Y.G'nin yakalanması için çalışma başlattı.

        2 - ABLASINI TACİZ ETTİĞİ İLERİ SÜRÜLEN ŞAHSI HASTANELİK ETTİ

        Adana'da bir kadın, ablasını taciz ettiğini ileri sürdüğü kişiyi keser ve sopa ile döverek hastanelik etti. Gözaltına alınan kadın, "Oh iyi yaptım elime sağlık. Mahalleli elimden almasaydı daha dövecektim, ablamı taciz ediyordu, pişman değilim" dedi.

        Olay, merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre A.A. isimli şahısla bir süre arkadaşlık yapan Fatma A. (43), daha sonra anlaşamayarak yollarını ayırdı. Ayrıldıktan sonra A.A., Fatma A.’yı rahatsız edip taciz etmeye başladı. Bu durumdan rahatsız olan Fatma A.’nın kız kardeşi Fidan A. (38), A.A. ile tartıştı. A.A.’nın "Sizde erkek mi var, iki tane pısırık kardeşin var. Onlar da bana bir şey yapamaz, ben istediğimi yaparım" sözlerine sinirlenen Fidan A., eline aldığı sopa ile A.A.'yı dövmeye başladı. Kavga sokağa taşarken, mahalle sakinleri kadını engellemeye çalıştı. Ancak çok sinirlenen Fidan A., sopayı atıp bu kez de eline aldığı keserle A.A.'ya saldırdı. Mahalle sakinlerinin araya girmesiyle kurtulan A.A. hastaneye kaldırılırken, Fidan A. polis tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilmek üzereAdanaAdli Tıp Birimi'ne getirilen Fidan A., çıkışta basın mensuplarına A.A.'nın ablasını taciz ettiğini belirterek, "Ablama sarkıntılık ediyordu, taciz ediyordu. Ben sopayla dövdüm. İyi ettim, oh elime sağlık. Kafası yarıldı, oh canıma değsin. Mahalleli kurtarmasaydı daha dövecektim, mahalleli elimden aldı, ne yapayım. Hiç pişman değilim" dedi.

        Fidan A., daha sonra sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

        3 - TACİZCİSİNİ SİLAHLA VURDU

        Adana'da bir kadın, tacizcisini sokak ortasında silahla vurarak yaraladı. Ablasını alnından öpen kardeşi, "Sen utanacak bir şey yapmadın, yüzünü kapatma aç" diyerek teselli etti.

        Olay, merkez Yüreğir ilçesi Özgür Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Emine S. yaklaşık 15 yıl önce şoförlük yapan Galip S. ile evlendi. Çiftin yaklaşık 10 yıl çocuğu olmadı. Bunun üzerine çift tüp bebek yöntemiyle 2 çocuğa kavuştu. Çocuklarından biri engelli olan çift hayatlarına mutlu bir şekilde devam ederken, Galip S.'nin 20 yıldır tanıdığı ve sürekli evine gelip giden arkadaşı Ali Ş. (41) Emine S.'yi taciz etmeye başladı. 20 yıllık arkadaşının eşine aşk teklifinde bulunan ancak ret cevabı alan Ali Ş., bir türlü kadının peşini bırakmayarak, mahallede "Emine ile aramızda ilişki var" diyerek dedikodu yaydı. Bu durumu kocasına ve kardeşlerine haber vermeyen Emine S., dün öğleden sonra yanına biber gazı ve kocasının ruhsatsız silahını da alarak konuşmak için Ali Ş.'nin işyerine gitti. Ali Ş.’nin "Senden vazgeçmeyeceğim, benim olacaksın" sözleri üzerine tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede sokağa taşarken, Emine S. önce biber gazını sıkıp, daha sonra silahını 5 el ateşledi. Ali Ş. vücuduna aldığı kurşunla yere yığılırken, mahalleden bir vatandaş kadının elindeki silahı Ali Ş'nin kafasına sıkacağı anda elinden aldı. Yaralı şahıs otomobille hastaneye kaldırılırken, Emine S. 155'i arayarak "Beni taciz eden adamı vurdum, gelin beni alın" diyerek ihbarda bulundu. Polis ekipleri olay yerinde gözaltına aldıkları kadını Akıncılar Polis Merkezi'ne götürdü. Emine S., daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzereAdanaAdli Tıp Birimi'ne getirildi.

        Ablası Emine S. sağlık kontrolüne getirildiği sırada kardeşi Mehmet S. de motosikletiyle polis aracının arkasından Adli Tıp Birimi’ne kadar geldi. Ablası polis aracından indikten sonra yanına gelen Mehmet S., onu öptü. Emine S. alınan raporun ardından tekrar polis aracına bindirilirken bu kez ablasını tutup alnından öpen Mehmet S., "Sen utanacak bir şey yapmadın, yüzünü aç kapatma" diyerek teselli etti. Sorgulanmak üzereAdanaEmniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen Emine S.’nin ifadesinde Ali Ş.'nin kocasının 20 yıllık arkadaşı olduğunu ancak kendisini taciz ettiğini belirterek, "Ben karşılık vermeyince mahallede adımı çıkardı. Ben de uyarmaya gittim ama dinlemeyince vurdum. Kardeşlerime ve eşime onu öldürürler diye söyleyemedim" dediği öğrenildi.

        4 - EVİNİN ÖNÜNDE BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

        Adana’da bir kişi tartıştığı şahıs tarafından evinin önünde boynundan bıçaklanarak öldürüldü.

        Olay, saat 23.00 sıralarında Toros Mahallesi 78170 sokak Çağın 2 apartmanı önünde meydana geldi. Apartmanın zemin katındaki dükkanı ev olarak kullanan Mürsel Gürsel Tekin (30), sokakta kimliği henüz belirlenemeyen bir kişiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Tekin, boğazından bıçaklandı. Şahıs, olay sonrası motosikletle kaçarken, gürültüler üzerine dışarı çıkan vatandaşlar, sokaktaki kan izlerini gördü. Bunun üzerine aşağı inen vatandaşlar, apartman bahçesi ile giriş kapısı arasında yerde yatan Tekin’i görerek durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibi tarafından kontrol edilen Tekin’in hayatını kaybettiği tespit edildi. Tekin’in cenazesi otopsi içinAdanaAdli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Polis olay sonrası kaçan kişi yada kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ