Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Evli kadınını 3 yaşındakı kızıyla birilkte kaçırıp tecavüz ettikten sonra, 100 liraya erkeklere pazarladılar, ‘fuhuşa teşvikten' 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası aldılar

        Neşet KARADAĞ/ ADANA, (AHT)

        İnternetten tanıştığı kişi ile evleneceğini sanarak 3 yaşındaki kızı ile Kırşehir'den Adana'ya kaçırılan 23 yaşındaki Aysel P.'ye tecavüz edip, ardından da 100 liraya erkeklere pazarlayarak fuhuşa sürüklediği iddia edilen 3'ü tutuklu 5 tecavüz zanlısından 4'üne ‘fuhuşa teşvik'ten 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. Tecavüzden ise ‘para karşılığı ilişkiye girdikleri' gerekçesiyle 5'i de beraat etti.

        Eşi cezaevinde bulunduğu için annesinin yanında kalan Aysel P., geçen ocak ayında facebookta yazışırken 23 yaşındaki Duran K. ile tanıştı. Duran K., genç kadını, "Seni seviyorum. Kırşehir'e gelip seni alacağım, Adana'da evleneceğiz" diyerek kandırdı. Yanına çeşitli suçlardan kayıtları bulunan arkadaşları 31 yaşındaki Nihat C., 25 yaşındaki Aytekin A. ve 22 yaşındaki Cumali A. ile birlikte Kırşehir'e giderek Aysel P. ve kızını otomobile bindirip Adana'ya getirdi.

        SIRASIYLA TECAVÜZ ETTİLER

        Karataş İlçesi'ne bağlı Tuzle Beldesi'ne götürülen genç kadına 4 kişi, sırasıyla tecavüz etti.

        100 LİRAYA SATIYORLARDI

        Bu sırada, kadını pazarlayacaklarını söyleyen 3 kişi, kendilerine karşı çıkan Duran K. ile tartıştı. Duran K.'yi darp edip, telefon ile parasını gasp eden arkadaşları kadını da yanlarına alıp ayrıldı. Aysel P. "Kızını ve seni öldürürüz" tehdidiyle 100 lira karşılığında erkeklere pazarlamaya başladılar.

        ANNEYE MESAJ KURTARDI

        Nihat C.'nin evinde zorla tutulan Aysel P., yine para karşılığı erkeklere pazarlanmaya götürülürken cep telefonuyla annesine, "Beni kaçırdılar Adana Doğankent'teyim. 17 SR 702" mesajını atarak kendisini ve kızını kurtarması için jandarmaya başvurmasını istedi. Annenin ihbarı üzerine jandarma tecavüz zanlılarına yaptığı baskınla Aysel P. ile kızı S.'yi kurtardı.

        ‘PARA KARŞILIĞI İLİŞKİYE GİRDİK'

        Yakalanıp tutuklanan ve haklarında Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Nihat C., Cumali A., Aytekin A. ile tutuksuz Duran K. ile kadınla para karşılığı cinsel ilişkiye giren Aydın E. hakkında karar verildi. 28'er yıl hapisleri istenen sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Nihat C., "Otomobilde 50 lira karşılığında kendi rızasıyla birlikte olduk" derken Cumali A. da, "Ben de parasıyla ilişkiye girdim. Aytekin'e 10 lira, Aysel'e de 20 lira verdim. Nihat, kadına Kırşehir'e dönüp dönmediğini sordu. O da dönmek istemedi" dedi.

        ‘KURTARIRDIM'

        Aydın E. ise, Aysel P.'yi Aytekin'in erkeklere pazarladığını söyledi. İnternet kafede 8 kişi ile otururken Aytekin'in yanlarına gelip, "Kadınla ilişkiye girmek isteyen var mı?' diye sorduğunu belirten Aydın E., "Biz de kabul ettik. 50 lira karşılığında ben ilişkiye girdim. Kaçırılmış olduğunu bana söyleseydi kendisini kurtarırdım" diyerek beraatini istedi.

        ‘AYSEL'İ ELİMDEN ALDILAR'

        Aysel P.'yi Kırşehir'den getirip fuhuş batağına sürüklediği iddia edilen Duran K. ise, "Aysel ile internette tanıştık. Kendisini Adana'ya getirip birlikte yaşayacağımı söyledim. Aysel'i ve kızını almaya arkadaşlarımla gittim. Aytekin'e Aysel'i eşim, kızını da çocuğum olarak tanıttım. Adana'ya geldiğimizde Aytekin yol masraflarını istedi. Olmadığını söyleyince bana tokat vurdu. Cep telefonumu aldı, Aysel'i ve kızını alarak kaçırdı. Daha sonra onlardan haberim olmadı" dedi.

        ‘3'Ü BANA TECAVÜZ ETTİ'

        Talimatla ifadesi alınan Aysel P. ise, Aytekin, Nihat ve Cumali'nin kendisine tecavüz ettiğini, sorumlunun ise Duran K. olduğunu iddia ederek sanıklardan şikayetçi oldu.

        FUHUŞTAN CEZA, TECAVÜZDEN BERAAT

        Mahkeme heyeti, Nihat C., Aytekin A., Cumali A. ve Duran K.'yı ‘Fuhşa teşvik' suçundan 2'şer yıl 6'şar ay hapse mahkum etti. Aynı sanıklar ve tutuksuz Aydın E.'nin para karşılığı Aysel P. ile cinsel ilişkiye girdiklerine kanaat getirerek ‘Zorla ırza geçme, alıkoyma ve bıçakla tehdit' suçlarından beraatlerine karar verdi. Tutuklu sanıklar kararla birlikte tahliye edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ