Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya polisinin düzenlediği operasyonla çökertilen fuhuş çetesinin, ilişkiye girmek istemeyen yabancı uyruklu bir kadını darp ettikleri ve vücudunda sigara söndürdükleri ortaya çıktı.

        Antalya polisi tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 6’sı kadın 27 kişi, ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, fuhuşa aracılık etmek ve insan ticareti yapmak’ suçlarından tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi. Rus, Moldova, Ukrayna ve Gürcistan uyruklu 33 kadının yakalandığı operasyonla ilgili detaylar da ortaya çıktı. Liderliğini bir bacağı kesik olduğu için koltuk değnekleriyle yürüyen ‘Kosti’ lakaplı M.K’nın yaptığı çetenin, yabancı uyruklu kadınları bol para kazanma vaadiyle kandırıp Türkiye’ye getirdikleri ifade edildi.

        RUH SAĞLIĞI BOZULDU

        Çete üyelerinin, aralarında çocuk doktoru, öğretmen ve mühendislerin de bulunduğu kadınların pasaportlarına el koyup fuhuşa sürükledikleri, ilişkiye girmek istemeyen kadınlara işkence yaptıkları tespit edildi. Yakalanan kadınlar arasında bulunan Natalia T’nin ilişkiye girmek istemediği için bir hafta boyunca odaya kapatılıp darp edildiği ve aç bırakıldığı belirtildi. Yüzü tanınmayacak hale gelen genç kadının sağlık muayenesinde vücudunda sigara söndürüldüğü tespit edildi. Gördüğü işkence nedeniyle ruh sağlığı bozulan kadının, Türkiye’de tedavi gördükten sonra sınır dışı edileceği kaydedildi.

        Çete üyelerinin, müşterilerini genellikle internet siteleri üzerinde buldukları bildirildi. Eskort sitelerine kadınların çıplak fotoğraflarını koyan çetenin, kadınları geceliği 500 ile 2 bin lira arasında pazarladıkları tespit edildi. Lara ve Konyaaltı’ndaki pansiyonları ve tek yıldızlı otelleri kullanan çete üyelerinin, kadınları müşterilere özel araçlarla götürdükleri öğrenildi. Yakalanan çete üyelerinin 8’inin kadınların şoförü olarak çalıştığı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ