Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Göçmenler otobüs beklerken yakalandı

        Edirne’nin Keşan ilçesinde terminalde otobüs bekleyen göçmenler, polis tarafından yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre, daha önce yurt dışına kaçak çıkmak isterken yakalanan ve İstanbul’daki kamplardan serbest bırakılan 3’ü çocuk 20 Afgan, Edirne’nin Keşan ilçesine plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen araçlarla geldikten sonra Keşan-Gelibolu Karayolu üzerinde araçtan indirildi. Burada şahısları yol üzerinde gören vatandaşlar, durumu Jandarma’ya bildirdi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri, şahıslardan 10 tanesini yakalarken; 3’ü çocuk 10 kişi de ticari taksi ile otobüs terminaline gitti.

        Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde devriye görevi yapan polis ekipleri ise, buradaki şahısları şüpheli olarak buldu. Olay yerine gelen polis ekipleri, şahıslarda inceleme yaparken, 10 şahsın izninin bulunmadığını tespit etti. Uzun süre ne için geldikleri sorulan şahıslar, İzmir’e gitmek istediklerini ve o nedenle Keşan’a geldiğini söyledi.

        Üzerlerinde kimlik ve pasaportları bulunmayan vatandaşlar arabaya bindirilmek üzere hazırlanırken Jandarma tarafından yakalanan ve yapılan işlemlerin ardından geçici izin belgesi bulunan 10 şahısta otobüs terminaline geldi. Bu şahısları gören polis ekipleri ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

        MİNİK ELNAZ İLGİ ODAĞI OLDU

        Afganistan uyruklu şahıslar, polis ekipleri tarafından kontrol edilirken 3 yaşındaki minik Elnaz, hiçbir şeye aldırış etmeden kendi halinde oyun oynadı. Terminalde bulunan vatandaşlar, Elnaz’a sevgi gösterilerinde bulundu.

        10’U SERBEST KALDI

        Keşan Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde işlemleri yapılan şahıslar, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şahıslardan 10 tanesi burada yapılan işlemlerinin ardından geçici izin belgeleri bulunması sebebiyle serbest bırakılırken; aralarında minik Elnaz’ın da bulunduğu 10 kişi herhangi bir kimlik veya pasaportları bulunmaması sebebiyle Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ