Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'da sahibinden kaçan maymun mahalleyi birbirine kattı.

        AHT MUHABİRİ SONER ÖZCAN'IN HABERİ

        Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde sahibinden kaçan ve kime ait olduğu belirlenemeyen bir maymun, ortalığı birbirine kattı. Yaklaşık 10 gündür mahallede dolaştığı kaydedilen ve mahalleli tarafından ‘Ömer' adı verilen maymun, seralara zarar vermeye başlayınca mahalleli polisi arayıp yardım istedi. Maymunun bir seranın içerisine girdiğini gören polis, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hayvanat bahçesi yetkililerine haber verdi.

        ÜÇÜNCÜ İĞNEDEN SONRA BAYILDI

        Hayvanat bahçesinden gelen bir ekip, bir süre ellerindeki fileyle ‘yeşil maymun' türünden olduğu belirlenen maymunu yakalamaya çalıştı. Görevliler, seranın içerisinde sürekli kaçan maymunu yakalayamayınca, bu kez sakinleştirici iğne kullanıldı. Bir saat beklemelerine rağmen maymun bayılmayınca, silahla ikinci bir uyuşturucu iğne daha atıldı. Seranın içerisinde saatlerce kovalanan maymun, üçüncü iğnenin ardından bayıltılıp yakalandı. Bir kafese konulan maymun, hayvanat bahçesine götürüldü.

        "BİZİMLE DALGA GEÇİYORDU"

        Maymunun bir haftadır mahallede gezdiğini söyleyen seranın sahibi Ali Koç, "Boynunda tasması var, ama kime ait olduğunu bilmiyoruz. Bir bakıyorsun zeytin ağacına çıkmış, bir bakıyorsun bizim seraya girmiş. Salatalık, patlıcan, biber ve kavun olan benim serayı çok sevdi. Sürekli girmeye başladı. Birkaç kez kendi imkânlarımızla yakalamaya çalıştık ama başaramadık. Çok hızlı hareket ediyordu. Ağaca çıkıp bizimle dalga geçiyordu. Dil çıkarıyor ve el hareketi yapıyordu" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ