Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şile açıklarında kömür yüklü bir gemi battı. 12 personel kayıp...

        Turan ARSLANOĞLU / AHT

        İstanbul Şile'de kaybolan yük gemisindeki personeli aramaya çıkan Kıyı Emniyeti'ne ait bot kayalıklara oturdu. Hasar oluşan Kıyı Emniyeti Harem Tahlisiye Bot İstasyonu'na bağlı bottan çıkmaya çalışan personel dalgaların arasında kaldı. Botun kaptanı Cemil Özben ile personeller Turgay Sarıboğa, Mehmet Genç ve yardıma giden adı öğrenilemeyen bir balıkçı kayboldu. Bot personelinden sadece Ahmet Kataracı kurtarma ekiplerinin yoğun çabasıyla kurtarıldı.

        Batan geminin kaybolan 7 mürettabatı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı "Kıyı Emniyeti-7" isimli hızlı tahlisiye botunun kaybolan 3 personeli ile bir balıkçıyı arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, dev dalgalar kıyıda büyük tehlikeye neden oldu. Çalışmalar sırasında kıyıda bekleyen görevliler ve vatandaşlar ile gazeteciler, kayalıkları aşan dev dalgalar arasında kalınca korku dolu anlar yaşandı. Bazılarının düştüğü dalgalar nedeniyle bir kameran yaralandı. Kıyı hava muhalefetinin elverdiği ölçüde gece de arama çalışmalarına devam edileceği öğrenildi.

        Bu arada, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, tahlisiye botu personeline ilişkin şöyle denildi: "Şile açıklarında batan Volgo-Balt 199 isimli geminin arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Şile Limanından hareket eden Kuruluşumuza ait Kıyı Emniyeti-7 Hızlı Tahlisiye Botu deniz tehlikesine maruz kalarak sürüklenmek suretiyle mendirek kayalıklarına çarparak parçalanmıştır. Olay neticesinde personelimizden birinin hastanedeki tedavisi devam etmekte olup, diğer üç personelimizin arama çalışmaları sürmektedir."

        Batan "Volgo-Balt 199" isimli yük gemisinin 12 mürettabatından 4'ü sağ olarak kurtarılırken, bir kişi ölü olarak bulunmuştu. Olay sonrası kurtarma çalışmasına katılan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kıyı Emniyeti-7 Hızlı Tahlisiye Botu personelinden biri kurtarılırken, 3'ü kaybolmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ