Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocaeli polisi Diyarbakır'dan ambulans içerisinde İstanbul'a uyuşturucu getiren zanlılara operasyon yaptı.

        Gökhan KARABULUT / KOCAELİ (AHT)

        Kocaeli polisi Diyarbakır'dan ambulans içerisinde İstanbul'a uyuşturucu getiren zanlılara operasyon yaptı. Sivas'ta ambulans bozulunca çekiciyle Kocaeli'ne kadar getirilen ambulansta yapılan aramada 260 kilo esrar ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı. Sivas'ta jandarma ekiplerinin, esrar bulunduğundan habersiz ambulansın çekiciye yüklenmesine yardımcı olduğu belirtildi.

        "DİYARBAKIR'DAN HASTA GETİRECEĞİZ"

        Kocaeli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı narkotik bürosu ekipleri Diyarbakır'dan hareket eden hasta nakil ambulansı içerisinde uyuşturucu getirildiği ihbarı üzerine harekete geçti. İstanbul'da faaliyet gösteren özel bir ambulans şirketinin 2 çalışanının, patronlarına "Diyarbakır'dan hasta alarak İstanbul'a getireceğiz" diyerek yola çıktığı belirlendi. Diyarbakır'da ambulansın arkasına yüklenen çuvallar halinde uyuşturucu ile yola çıkan Mustafa D. ile Fikret G. Sivas'ta yolda kaldı.

        YOLDA KALINCA JANDARMA YARDIM ETMİŞ

        Ambulansın motorunda çıkan arıza nedeniyle yolda kalan 2 kişi, olay yerine çekici çağırdı. Ambulansın içerisinde uyuşturucu olduğundan habersiz olan jandarma ekipleri de ambulansın çekiciye yüklenmesi için yardımcı oldu. Ambulans çekici ile Kocaeli sınırlarına girdiğinde Kocaeli polisi operasyon yaptı. Çekicinin üzerindeki ambulansta yapılan aramada hasta yerine 260 kilo esrar bulundu. Çekici sürücüsünün esrardan haberi olmadığı belirtildi. Şirket çalışanları Murat D. ile Fikret G. "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan gözaltına alındılar. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ