Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul yeni yıla böyle girdi

        Eray EROLLU-Gökay USANMAZ-Serkan AKKOÇ-Ozan KÖSE-Ayhan YILDIZ / AHT

        Taksim'de yoğunlaşan taciz olayları dışında İstanbulda olağanüstü bir asayiş olayı meydana gelmedi

        Taksim'de önlem- Tacizlere polis anında müdahale etti

        Taksim, inşaat çalışmalarına rağmen en fazla kalabalığın yaşandığı yerlerin başında geldi. Taksim'de geceyarısı binlerce kişi biraraya gelerek yeni yıla girdi. Beyoğlu İstiklal Caddesi ise iğne atsan yere düşmez bir görüntü sergiledi. Polisin, seyyar satıcı, temizlik görevlisi ve Noel Baba kılığında dolaştığı caddede taciz olaylarına ve kavgalara karşı anında müdahale edildi. Saat 03.00 itibariyle yaklaşık 12 taciz olayı meydana geldiği, bu kişilerin gözaltına alındığı bildirildi. Ayrıca alkolü fazla kaçırıp vatandaşları rahatsız edenlere de ceza kesildi. Şüpheli kişilere de kimlik kontrolü yapılırken, turistleri rahatsız edenler anında uyarıldı.

        İranlı'dan Japon turiste taciz

        Yılbaşı kutlamaları başlamadan önce Taksim'e gelen turist kafilesi arasında bulunan bir Japon turist, taciz edildiğini öne sürerek Çevik Kuvvet polislerinden yardım istedi. Hemen harekete geçen polis ekipleri, eşkali verilen İranlı turisti yakaladı. Gözaltına alınan turist emniyete götürülürken, Japon turist, kafilenin tercümanı aracılığıyla polise bilgi verdi. Büyük şok yaşayan kadın turistin, konuşmakta güçlük çektiği görüldü.

        Gazetecilere polis koruması

        Taksim ve çevresinde görev yapan gazetecilerin rahat çalışmaları için İstanbul Emniyet Müdürlüğü de sivil polisler görevlendirdi. Polis memurları, uzaktan gazetecileri takip ederek rahat çalışmaları için tedbir aldı. Yılbaşı gecesi gazetecilere yönelik herhangi bir şiddet olayı meydana gelmedi.

        Nişantaşı'nda yeni yıl partisi

        İstanbul'da yılbaşı kutlamalarının önemli noktalarından olan Nişantaşı'nda yeni yıla girmek isteyen çok sayıda vatandaş, kutlama alanını doldurdu. Müzik ve ışık gösterileri eşliğinde eğlenen kalabalık, yeni bir yılın heyecanını yaşadı.

        Kaçak içki

        Yılbaşına saatler kala yapılan denetimlerde, Alibeyköy'de piyasa değeri 1 milyon lirayı bulan kaçak içki ve sigara ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen 5 bin 200 şişe içkiden bin kısmının sahte olduğu belirlendi.

        Köprüde halay

        Saatler 24.00'ü gösterdiğinde Boğaziçi Köprüsü'nde araçlarını durduran onlarca kişi, bir yandan havai fişek gösterisini izlerken, kimisi halay çekti, kimileri de hatıra fotoğrafı çektirdi. Köprü ve otoyollarda Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) geçiş süreci devam ederken, köprülerdeki KGS geçişlerinin kaldırılması 31 Ocak'a ertelendi ancak KGS gişeleri teke düşürülünce trafik yoğunluğu yaşandı. HGS'ye geçiş sürecinin uzatıldığından habersiz olan sürücüler ise köprü girişindeki PTT şubesine akın etti.

        Sürücülere zamlı ceza

        Yeni yılla birlikte zamlanan trafik cezaları sürücüleri şok etti. Yılbaşı gecesi alkollü araç kullanan sürücülere yönelik İstanbul her ilçesinde çeşitli noktalarda yapılan alkol muayenesinde birçok sürücüye ceza kesildi. Alkollü yakalanan sürücüler, 701 TL'lik cezayı görünce şaşkına döndü.

        Çapkın denetimde

        İstanbul Emniyet Amiri Hüseyin Çapkın, Nişantaşı'ndaki güvenlik önlemlerini yerinde denetledi. Çapkın, vatandaşların yeni yılını kutlayıp onlarla fotoğraf çektirdi. Çapkın, "Nişantaşı'nın her zamankinden daha kalabalık olacağını öngördük, ona göre önlem aldık" dedi.

        Metrobüste yılbaşı çilesi

        İstanbul'un Nişantaşı ve Taksim'deki eğlencelere katılan vatandaşlar, saat 01.30'dan itibaren evlerine dönmek için metrobüslere akın etti. Tıka basa dolu gelen metrobüslerin Mecidiyeköy'de durmamasına öfkelenen vatandaşlar, metrobüs yoluna inerek seferlerin yapılamamasına neden oldu. Tepkinin büyümesi yoğunluğu gidermek için Zincirlikuyu'dan boş metrobüsler Mecidiyeköy'e yönlendirildi.

        Yeni yılın ilk bebeğine Vali'den tam altın

        İstanbul'da yeni yılın ilk bebeği ile 2012 yılının son bebeği, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya geldi. Erkek olan ilk bebeğe "Furkan", 2012'nin son bebeği olan kıza ise "Ceren" adı verildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eşi Gül Mutlu, bebeklere tam altın taktı.

        Yeni yılın ilk bebeğine "Furkan" adını verdiğini belirten 25 yaşındaki Fatih Arslan, "Eşim normal doğum ile 2013'ün bebeğini dünyaya getirdiği için çok sevinçliğim. Biz biraz daha geç bekliyorduk ama kısmetmiş. Vali beyi karşımda görünce hem şaşırdım hem de sevincin ikiye katlandı" dedi. Anne Kader Arslan da çok mutlu olduğunu söyledi. Yılın ilk bebeği "Furkan"ı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, bebeği kucağına alarak sevdi. Yılın ilk bebeği ile tanıştıklarını ifade ederek İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu "İlk bebeğimiz Furkan ile tanıştık. Hem ailesine hem İstanbul'a hem de ülkemize hayırlı evlat olsun" diye konuştu. Saat 00.05'de 52 santimetre boyunda, 3 kilo 760 gram ağırlığında dünyaya gelen "Furkan" bebeğin sağlıklı olduğu belirtildi.

        2012'nin son bebeği kız

        2012'nin son bebeği ise 23.57'de aynı hastanede dünyaya geldi. 2. çocuğunu dünyaya getiren 28 yaşındaki Nuray Övelek "Normal doğum yaparak 2. kez anne oldum. Senenin son çocuğunu dünyaya getirdiğim için sevincim daha da arttı. Valimiz ile eşinin ziyaretinden çok mutlu oldum. Kızım 4 kilo 150 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda. 34 yaşındaki elektrikçilik yapan kocam Kaya da çok sevinçli. Ortak aldığımız karar doğrultusunda adanı "Ceren koyacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ