Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tekirdağ'ın Malkara İlçesi Bağpınar Köyü Hisartepe mevkiinde 24 Eylül 2012 tarihinde çıkan yangına müdahale etmediği için 38 köylüye 270 TL para cezası kesildi.

        Göksel GÜRSOY / ÇORLU (AHT)

        Tekirdağ'ın Malkara İlçesi Bağpınar Köyü Hisartepe mevkiinde 24 Eylül 2012 tarihinde çıkan yangına müdahale etmediği için 38 köylüye 270 TL para cezası kesildi. Para cezası kesilenler arasında görme engelli bir kişinin de bulunması bu olay sadece Türkiye'de yaşanır durumuna getirdi. Konuyla ilgili CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü'de, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM'ye bir soru önergesi verdi. Köprülü, soru önergesinde olayı traji-komik bir olay olarak değerlendirerek, "Cezalarının iptal edilmesi için herhangi bir işlem yapacak mısınız?" diye sordu.

        CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; "Türkiye'de sadece AKP hükümeti döneminde görülebilecek traji-komik bir olay yaşandı. Görme engelli vatandaşa "orman yangınına müdahale etmedin" diye ceza kesildi. Yaşanan bu olay AKP hükümetinin, yangınla mücadele anlayışı gözler önüne sermiştir" dedi.

        CHP'li Vekil Köprülü; "Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, Bağpınarı köyünde Eylül ayında yaşanan bir yangında, köylülere yangına gitmediği gerekçesiyle ceza kesildi. Ceza kesilenler arasında görme engelli bir vatandaşımızın, yangın esnasında ameliyatta olduğu söylenen köyün imamının, vatani görevini yapan bir askerin de olması Malkaralı köylüleri çileden çıkarmıştır. Yangını görür görmez itfaiye ekiplerine haber verdiklerini, gelen ekipleri kendilerinin yangın alanına götürdüklerini söyleyen köylüler, cezaların kesilmesine tepki göstermişlerdir. Ormanların korunması, yangınla mücadelede politikalar oluşturmak, bunlarla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik politika ve stratejiler belirlemekle görevli bakanlık kendi yetersizliğinin faturasını vatandaşa kesmiştir. Haksızlığa uğrayan Malkaralı köylülerimizin bu mağduriyeti derhal giderilmeli kesilen bu cezalar iptal edilmelidir."

        CHP'li Vekil Köprülü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM'ye verdiği sorular şu şekilde; Ülkedeki ve bölgedeki orman yangınları ile ilgili gerekli tedbirleri almak, müdahaleyi yapmak sizin göreviniz iken; görme engelli vatandaşa, yangın esnasında vatani görevini yapmakta olan askere ve bununla beraber 40'a yakın vatandaşımıza ceza kesildiği doğru mudur? Bunun gerekçesi nedir?

        Ceza ile ilgili işlem yapılırken, gerekli inceleme kim tarafından yapılmış ve neye göre belirlenmiştir?

        Haksızlığa uğradığını düşünen ve bunu belgelendiren Bağpınarı köyündeki vatandaşlarımızın bu cezalarının iptal edilmesi için herhangi bir işlem yapacak mısınız?

        Orman yangınlarına müdahale etmek öncelikli olarak vatandaşlarımızın vergileri ile kurulan ve bu vergilerle faaliyet yürüten Bakanlığınızın görev alanında iken; aralarında görme engelliler ile askerlik görevini yapanlarda dahil tüm köy halkına ceza keserek kendi yetersizliğinizi vatandaşın üzerine yıkmayı doğru bir politika olarak değerlendiriyor musunuz?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ