Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eczacı koca, kendisine sürahiyle saldırdığını ve yaralanmasına neden olduğunu öne sürdüğü karısına karşı koruma kararı istedi. Mahkeme kadına, eşine 6 ay yaklaşmama cezası verdi.

        Özlem YILMAZ / AHT

        Eczacı koca, kendisine sürahiyle saldırdığını ve yaralanmasına neden olduğunu öne sürdüğü karısına karşı koruma kararı istedi. Mahkeme kadına, eşine 6 ay yaklaşmama cezası verdi.

        İSTANBUL’da yaşayan 36 yaşındaki eczacı G.T., kozmetik şirketi sahibi karısı A.T.’nin kendisine şiddet uyguladığını ileri sürerek Ümraniye Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyetçi oldu. Koca, ifadesinde “Annemi ziyaret ettikten sonra eve gittim. Eşim ‘Bu saate kadar neredesin?’ diye sordu. Bunun üzerine tartıştık. Tartışma anında komodinin üzerinde bulunan plastik sürahiyi alarak aniden saldırdı ve kafama defalarca vurdu. Sonra da göğüs kafesimi yumrukladı. Ben de kendimi savunmaya başladım. En sonunda hızını alamayınca da, metal heykelle suratıma vurmaya çalıştı, o sırada ayağa kalkıp elimle suratımı korumaya çalıştığımdan, elim kesildi. Çareyi müşterek evimizi terk etmekte buldum” dedi.

        Şikâyetçi koca, “aile içi şiddet, kötü muamele, darp, cana kast” suçlamalarından yargılanmasını istediği 12 yıllık eşinin, sürekli huzursuzluk çıkardığını ve annesiyle görüşmesini istemediğini de iddia etti. Elinden yaralandığını gösteren raporu delil olarak sunan G.T ayrıca, “Eşimin benden ve işyerimden uzak tutulmasını istiyorum” diyerek koruma kararı alınmasını da talep etti. Mahkeme başvurudan 1 gün sonra verdiği kararında, A.T.’nin “kötü muamelede bulunduğu” gerekçesiyle, 6 ay süreyle kocasının eczanesine yaklaşmasını yasakladı. Ayrıca eşi ile aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerine karşı şiddete veya korkuya yönelik davranışlarda bulunmamasına, aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesine ve aile bireylerini iletişim vasıtaları ile rahatsız etmemesine karar verdi.

        BOŞANMA DAVASI AÇIP TAZMİNAT İSTEDİ

        Eczacı G.T., eşine karşı boşanma davası da açtı. Çocuklarının olmadığını, evlilikleri boyunca maddi-manevi zarara uğradığını, eşinin yakınları tarafından tehdit edildiğini öne süren G.T., karısından 300 bin TL manevi, 900 bin TL maddi tazminat istedi. Koca, mülkiyetini eşinin üzerine yaptığı eczane için ihtiyati tedbir kararı alınmasını da talep etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ