Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eski vekile "arabanı neden verdin" cezası

        Antalya'da 2001 yılında parti gezisi sırasında yaşanan kazada dönemin il başkanı ve 2 partilinin ölümüyle sonuçlanan kazada, otomobilini ödünç veren eski CHP Milletvekili Nail Kamacı, tazminata mahkum oldu. Kazada yaşamını yitiren il başkanı Mustafa Çetin Kaya ve Mehmet Erdem'in yakınlarının açtığı davada Nail Kamacı ve ödünç verdiği otomobili kaza sırasında kullanan Veysel Çapan, yasal faiziyle birlikte yaklaşık 800 bin lira ödemeye mahkum edildi.

        ANTALYA (AHT)

        CHP Antalya eski milletvekili Nail Kamacı, 16 Haziran 2001 günü otomobilini il başkalığını 5 Haziran 2001 tarihindeki kongrede kaybeden Mustafa Çetin Kaya'ya verdi. Kamacı'nın otomobilini kullanan Veysel Çapan, Mustafa Çetin Kaya, parti yöneticilerinden Mehmet Atmaca ve delege Mehmet Erdem'le birlikte Gündoğmuş'a giderek parti etkinliğine katıldı. Partililer, etkinliğin tamamlanmasından sonra akşam saatlerinde Antalya'ya dönmek üzere yola çıktı. 07 EF 646 plakalı otomobil Gündoğmuş'un Köprülü beldesi yakınlarında kontrolden çıkarak, 50 metrelik uçuruma yuvarlandı.

        3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

        Kazada eski İl Başkanı Mustafa Çetin Kaya ile partililer Mehmet Atmaca ve Mehmet Erdem öldü. Alkollü olan sürücü Veysel Çapan ise yaralandı. Kazanın ardından Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sürücü Veysel Çapan, 2006 yılında 5 yıl hapis cezası aldı ve karar Yargıtay tarafından onandı. Kazada ölen Mustafa Çetin Kaya'nın eşi Nurten ve kızı Duygu Kaya ile Mehmet Erdem'in eşi Hatice Erdem ve çocukları, hem sürücü Veysel Çapan hem de otomobilini ödünç olarak veren, kazadan 1 yıl kadar sonra yapılan genel seçimlerde de CHP'den Antalya milletvekili seçilen Nail Kamacı aleyhine tazminat davası açtı.

        MAHKEME TAZMİNATA HÜKMETTİ

        Antalya 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yaklaşık 6 yıl süren dava, 20 Eylül 2012 tarihinde sona erdi. Mahkeme, Mustafa Çetin Kaya'nın eşi Nurten ve kızı Duygu Kaya ile Mehmet Erdem'in eşi Hatice Erdem ve dört çocuğuna tazminat ödenmesine hükmetti. Buna göre kazanın olduğu 16 Haziran 2001 tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte 800 bin lirayı aşan paranın sürücü Veysel Çapan ve otomobilin sahibi Nail Kamacı'dan eşit miktarlarda alınarak Nurten ve Duygu Kaya'ya ödenmesine karar verildi.

        "BENİM NE KUSURUM VAR"

        CHP eski milletvekili Nail Kamacı ile Veysel Çapan, davanın ardından Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunurken karşı taraf paranın tahsili için icra takibi başlattı. İcra Müdürlüğü Kamacı ve Çapan'ın malvarlıklarını tespit ederek, bunların üzerine tedbir koydu. Kaza günü yaşananları anlatan eski Milletvekili Nail Kamacı, "Daha az yakıt harcasın diye benim LPG'li aracımı istediler. Dönerken kaza yapmışlar. Benim ne kusurum var. Dava açmakla büyük ayıp işleyenler, malvarlığımı araştırarak daha büyük ayıp işliyorlar. Aracı vermeseydim de beni kötülerlerdi. 1994 yılında da parti işleri için verdiğim arabam kaza yaptı. Bütün masrafını kendim karşıladım" diye konuştu.

        TRAFİK KANUNU'NUN 85.'İNCİ MADDESİ NE DİYOR?

        "Bir motorlu aracın işletilmesi bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına yahut bir şeyin zarara uğramasına sebep olursa, motorlu aracın bir teşebbüsün unvanı veya işletme adı altında veya bu teşebbüs tarafından kesilen biletle işletilmesi halinde, motorlu aracın işleteni ve bağlı olduğu teşebbüsün sahibi, doğan zarardan müştereken ve müteselsilen sorumlu olurlar."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ