Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FRANSA’da PKK’lı kadınların öldürülmesi olayında tutuklanan Ömer Güney’in 2012 Ağustos’una kadar Almanya Münih’e 50 kilometre uzaklıktaki Schliersee kasabasında oturduğu ortaya çıktı.

        GAZETE HABERTÜRK

        FRANSA’da PKK’lı kadınların öldürülmesi olayında tutuklanan Ömer Güney’in 2012 Ağustos’una kadar Almanya Münih’e 50 kilometre uzaklıktaki Schliersee kasabasında oturduğu ortaya çıktı.

        Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre kimliğinin açıklanmasını istemeyen yaşlı Alman ev sahibi, Güney’in 2 odalık dairede yaklaşık 1 yıl oturduğunu anlattı. Güney’in eşinden boşandığı için taşındığını söylediğini, hep şık giyindiğini, düzgün ve akıcı Almanca’sının yanı sıra nazik olduğunu aktaran ev sahibi, şunları anlattı:

        ‘FAŞİST DÜŞÜNCE’

        “Kirasını zamanında öderdi, hiç sorun yaşamadık. Ancak Türk milliyetçisi olduğu belliydi. Bir gün herhangi önemsiz bir konuda tartıştık. Hatta hatırladığım kadarıyla saçını sıfıra vurmuştu. Ben de bunu niye yaptığını sordum, birden ayağa kalkıp el kol hareketiyle ‘Sen bir Alman Nazisi olabilirsin, ama ben de bir Osmanlı Türkü’yüm’ diye bağırdı. Bu sözü bir Alman’a ancak faşist düşünceleri olanlar söyler.”

        "İKİ ARAÇLA FRANSA'YA"

        ALMAN ev sahibi, Güney’in evden ayrılışını şöyle anlattı: “O gün ailesi (anne-babası ve kardeşi) Türkiye’den tatilden dönmüştü ve Fransa yerine buraya gelmişlerdi. Ömer’i o an çok tedirgin gördük, bize ‘Ben ailemle Fransa’ya gideceğim, bu ayın kirası yerine eşyalarımı size bırakıyorum’ dedi. Onlara ‘Schliersee’yi gezin’ dedik. Fakat ‘çok acelemiz var’ deyip Fransa ve Alman plakalı iki otomobille ayrıldılar. İki kızı kardeşim diye tanıttı. Bizimle İngilizce konuştu birisi, çünkü o gün evde bayağı gürültü yaptıkları için uyarmıştık.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ