Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Birgül Ayman Güler, hakkındaki eleştirilerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Güler, kendisini ırkçılıkla suçlayanlardan özür beklediğini söyledi

        CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, hakkındaki eleştirilerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Güler, kendisini ırkçılıkla suçlayanlardan özür beklediğini açıkladı.

        Ana dilde savunma imkanı veren yasanın geçen hafta Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında kullandığı 'Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit olamaz' ifadeleri ile kamuoyunu uzun süredir meşgul eden CHP İzmir Milletvekili Güler, bugün Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek, eleştirilere cevap verdi. Güler, gazetelerin konuşmasının ardından attığı başlıkları eleştirerek, olayın bir linç kampanyasına dönüştüğünü söyledi. Güler, "Bu basit bir yanlış anlamadan ziyade CHP üzerinde yürütülen gayrimeşru, CHP dışından yürütülen yeni dizayn çalışmasının bir parçasıdır" diye konuştu. Ulusal yapının korunmasının önemine işaret eden Güler, "Ulusal yapıyı tahrip ederek siyaset yapmak bizi öldürür" dedi.

        Basın toplantısında Boşnak kökenli olduğunu ve Türkiye'nin Yugoslavya gibi olmasından korktuğunu belirten Güler, şunları söyledi:

        “Sorun Türk uluslarından oluşturanlardan birinin devlet olmak istemesidir. Şimdiki istek mevcut ulusal yapıyı terk etmemizdir. Ulusal yapının tahribatıyla eşitlik sağlanamaz. ‘Türkiye’de Kürt sorunu Türk sorunu olmuştur’ deniliyor. Türk vatandaşlığı kaldırılarak Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı getirilmek isteniyor. Türk ulusal yapısından vazgeçilebilir mi? Boşnak kökenli bir milletvekiliyim. Babamın memleketi gibi Yugoslavya gibi olmak istemiyorum. Ülke milliyetler mezbahasına dönmedi mi?

        (AJANSLAR)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ