Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Linç edilmek istendi

        ADIYAMAN'da, 1 ay önce bıçaklanarak ve cinsel organı kesilerek öldürülen 47 yaşındaki Aziz Çetin'i öldürdüğü iddiasıyla 2 kişi tutuklanırken, olayın şüphelilerinden olan ve dün gece yakalanan E.K. adliyeye çıkarılırken linç edilmek istendi. Öfkeli kalabalığın linç girişimi güvenlik güçlerince engellendi.

        Merkeze bağlı Çemberlitaş Köyü'nde kahvehane işleten Aziz Çetin, geçen Aralık ayında köye yakın bir dere kenarında öldürülmüş olarak bulundu. Vücudunda bıçak darbelerine rastlanan ve cinsel organının kesildiği saptanan Çetin'i öldürenlerin yakalanması için jandarma tarafından soruşturma başlatıldı. Olay yerinde elde edilen deliller, parmak izi incelemesi ve Çetin'in son telefon konuşmalarını inceleyen jandarma, cinayetin aynı köyde yaşayan D.D., M.Y.C. ve E.K. tarafından işlendiğini belirledi. Önceki gün yakalanan D.D. ve M.Y.C., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        ARBEDE ÇIKTI

        Cinayetin son şüphelisi olarak aranan E.K. ise dün köyde jandarma tarafından gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan E.K. işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. Öldürülen Aziz Çetin'in yakınları ise önünde toplandıkları adliyeye getirilen E.K.'yi görünce saldırmak istedi. Öfkeli kalabalığın linç girişimi jandarma ve polisler tarafından engellendi. Kısa süreli arbede yaşanmasına yol açan olay sonrası güvenlik güçleri kalabalığı adliye çevresinden uzaklaştırılırken, E.K. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ