Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün, 6411 sayılı yeni Denetimli Serbestlik Yasası'na onay vermesinin ardından, Adana'da 335 hükümlü tahliye edildi.

        Neşet KARADAĞ / AHT

        CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün, 6411 sayılı yeni Denetimli Serbestlik Yasası'na onay vermesinin ardından, Adana'da 335 hükümlü tahliye edildi.

        400'e yakın hasta mahkum ile yaklaşık 15 bin hükümlüye tahliye yolu açan yasanın uygulanmasına başlandı. Adana Kürkçüler Cezaevi'ndeki 270, Kozan İlçe Cezaevi'ndeki 65 hükümlünün tahliyeleri dün akşamdan itibaren başlandı. Sabaha kadar süren tahliyelerde hükümlü yakınları cezaevi önlerine akın etti. Ateş yakarak ısınıp yakınlarının cezaevinden çıkmasını bekledi. Yasa ile tahliye edilen hükümlüler yakınlarına sarılıp hasret giderdi. Bazı hükümlüler, "Tahliye olduğumuza çok sevindik. Yakınlarımıza kavuşacağız. Ancak, cezaevleri mahkum dolu. Yasayla biraz olsun, içerisi boşaldı. En ufak şeyden insanlar cezaevine atılıyor. Artık, tutuklama kriterleri yeniden düzenlenmeli. Yoksa cezaevleri insanlarla dolar, taşar" dedi.

        Yasadan yararlanan Adana merkez ve Kozan İlçesi'ndeki cezaevlerinden gün boyu süren tahliyelerle toplam 335 hükümlü serbest bırakıldı. Bu hükümlüler Denetimli Serbestlik Yasası'na göre, polis merkezine günlük ya da haftada bir imza atacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ