Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir’in Bergama İlçesi’nde, kendisini terk eden eşini ve birlikte yaşadığı adamı öldüren B.A.’nın (44), çiftin izini sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan bulduğunu söylediği öğrenildi. Öldürülen Fatma Aykanlı’nın hamile olduğu da belirtildi.

        İzmir’in Bergama İlçesi’nde, kendisini terk eden eşini ve birlikte yaşadığı adamı öldüren B.A.’nın (44), çiftin izini sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan bulduğunu söylediği öğrenildi. Öldürülen Fatma Aykanlı’nın hamile olduğu da belirtildi.

        Olay, Gazipaşa Mahallesi Ay Sokak 9 numarada meydana geldi. Diyarbakır’da oturan, eşiyle problemler yaşadığı öğrenilen Fatma Aykanlı (28), çocukları 11 yaşındaki B.A. ile 2 yaşındaki V.A.’yı yanına alarak kocasını terk etti. Fatma Aykanlı ile Diyarbakır’da tanıştığı inşaat işçisi Mehmet G. (51), İzmir’e geldi. Birlikte yaşamaya başlayan çift, sekiz ay önce Bergama’ya yerleşti. Eşi ile eşinin birlikte yaşamaya başladığı adamın Bergama’da oturduklarını öğrenen B.A., yanına aldığı tabanca ile ikilinin evine gitti. Zili çalan B.A.’ya binanın dış kapısını açmak için ikinci kattan aşağı inen Mehmet G., kafasından ve göğsünden vuruldu. Mehmet G. kanlar içinde yere düşerken, ikinci kata çıkan B.A., Fatma Aykanlı’nın bulunduğu dairenin kilitli kapısını camı kırarak açtı. İki çocuğun da bulunduğu daireye giren B.A., Fatma Aykanlı’yı başından ve göğsünden 3 kurşunla yaralayarak kaçtı. Silah sesini duyup olay yerine gelen vatandaşlar durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

        İhbar üzerine binaya gelen acil yardım ekipleri Mehmet G.’nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralı Fatma Aykanlı da, kaldırıldığı Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan B.A., Atmaca Mahallesi İncirli Mescit Sokak’ta yakalandı. Silah ise zanlının kaçış güzargahı üzerinde yol kenarında bulundu. Evde yapılan incelemenin ardından Mehmet G.'nin cesedi morga kaldırıldı. Olayın ardından çocuklar da, Çocuk Şube bürosu ekiplerince gözlem altına alındı.

        B.A.’nın emniyet müdürlüğünde verdiği ilk ifadede, Fatma Aykanlı ile Mehmet G.’nin izlerini Facebook’tan bulduğu, Diyarbakır’dan yola çıkarak Bergama’ya geldiği ve “Kafama koydum, yaptım dediği öğrenildi. B.A., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Ölen Fatma Aykanlı’nın cesedi ise otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Aykanlı’nın hamile olduğu öğrenildi. Aykanlı’nın komşularına “Kocamla ayrıyız. Şu anki eşimle imam nikahımız var" dediği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ