Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cilvegözü saldırısındaki 1 numaralı şüpheliyi taşıyan taksici konuştu: "Adam sınırdan geçti, hemen aldım. Taksiye doğru yürüken bomba patladı. Benimle hiç konuşmadı. Çok korkmuştum, o çok sakin görünüyordu. Korkudan aracı kullanamıyordum. Yayladağı sınırı

        Güngör KARAKUŞ/HATAY-Neşet KARADAĞ/ADANA (AHT)

        Cilvegözü saldırısındaki 1 numaralı şüpheliyi taşıyan taksici konuştu: "Adam sınırdan geçti, hemen aldım. Taksiye doğru yürüken bomba patladı. Benimle hiç konuşmadı. Çok korkmuştum, o çok sakin görünüyordu. Korkudan aracı kullanamıyordum. Yayladağı sınırına gitmek istedi. 'Dizlerim titriyor gidemem' dedim. Birisiyle telefonda Arapça 3-5 kelime konuştu. Garajda indirdim."

        Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Cilvegözü Sınır Kapısı'nın önünde tampon bölgede önceki gün 14 kişinin ölümüne neden olan patlamanın ardından olay yeri incelemesi dün akşam saatlerinde tamamlanırken, alan temizlendi. Patlamadan etkilenen araçlar ve çevreye yayılan şarapnel parçaları toplandı. Tampon bölgede kalan TIR ve kamyonların çıkışına izin verildi ve alan tamamen boşaltıldı. Ancak sınır kapısından geçişlere izin verilmedi, sınırda bekleyen TIR kuyruğu 10 kilometreyi buldu.

        'HEMEN ÖNÜNE ATLADIM'

        Bomba yüklü araçtan inip Türkiye'ye girdiği belirlenen şüphelinin bindiği tespit edilen ticari taksinin sürücüsü Tamer Aksoy, dün de emniyete çağrılıp bilgisine başvuruldu. Aksoy, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada yaşadıklarını anlattı: "Gelen Suriyeliler'den müşteri almak için tampon bölgedeydim. Burada bir süre bekledikten sonra yağmur yağdığı için sıkılıp sınır kapısının tarafına geçtim. Benim gibi 100 tane şoför vardı. Herkes yolcu kapma derdindeydi. O kapıdan çıkınca hemen önüne atladım ve ben aldım. Tam aracıma doğru yürürken patlama oldu."

        'POLİS FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ'

        Aksoy, zanlının Yayladağı'na gitmek istediğini, kendisinin götüremeyeceğini söyleyince zanlının bir kişiye telefon açıp Arapça konuştuğunu anlattı.

        Aksoy, şöyle devam etti: "Ben çok korktum patlamadan ve 'Topluluğa bomba mı atıyorlar acaba, buradan uzaklaşalım' dedim. Adamı Antakya minibüs garajına bıraktım. Benimle hiç konuşmadı. Çok korkmuştum, o çok sakin görünüyordu. Ayaklarım titriyordu ve korkudan aracı kullanamıyordum. Önce Reyhanlı için anlaştık kendisiyle. Ben Arapça bilmiyorum. Arabada 5 kelime konuştu telefonda. Hatay Yayladığı'na gitmek istedi, ben 'Ayaklarım titriyor götüremem' dedim. Antakya minibüs duraklarına bıraktım. Polis bana bir tane fotoğraf gösterdi. O adamdı. 15 TL para aldım kendisinden. İfade için beni çağırdılar, tutuklayabilirlerdi. Ben daha sonra evime gittim. Esmer, orta boylu bir vatandaştı. Kırmızı kazak ve siyah montu vardı."

        ***

        KAPI TEMİZLENDİ TAMPON BÖLGEDEKİ TIR’LAR GEÇTİ

        Cilvegözü’nde geçişlerin başlaması için yoğun çalışmalar sürüyor. Patlamanın olduğu alan temizlendi. Patlamadan etkilenen araçlar ve çevreye yayılan şarapnel parçaları toplandı. Tampon bölgede kalan TIR ve kamyonların çıkışına izin verildi ve alan tamamen boşaltıldı. Ancak sınır kapısından geçişlere gün boyu izin verilmedi, sınırda bekleyen TIR kuyruğu 10 kilometreyi buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ